Petković: Srpska lista izlazi iz prištinskih institucija ako se ne formira ZSO

Vesti 18. okt. 202113:06 > 14:2842 komentara
Podeli:

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je ubedljiva pobeda Srpske liste na lokalnim izborima na KiM pokazala koliko je važno da srpski narod bude jedinstven.

Petković je dodao i da bi rezultate izbora trebalo da analiziraju u međunarodnoj zajednici, posebno oni koji su podržavali premijera privremenih institucija Aljbina Kurtija u, kako je rekao, „akciji terora“ nad Srbima na severu.

Pročitajte još:

„Onako kako je bila snažna i ubedljiva pobeda Srpske liste i srpskog naroda na juče održanim izborima, neka svi dobro znaju da će isto tako da bude snažan odgovor ukoliko ne bude formirana Zajednica srpskih opština (ZSO) i ukoliko se ne uđe u institucionalne konkretne korake počevši od prvog sastanak u Briselu u novembru koji isključivo treba da bude posvećen razgovoru o implementaciji onoga što je dogovoreno 2013. godine“, rekao je Petković na konferenciji za novinare.

Ukoliko ne bude formirana ZSO, dodao je Petković, odgovor će biti takav da će „Srpska lista i srpski narod izaći iz svih prištinskih institucija na severu pokrajine“.

„To je ono što svi vrlo dobro treba da znaju“, poručio je Petković.

Drugi krug u Klokotu

Od 38 opština u kojima su održani izbori na Kosovu, 21 će ići u drugi krug. Demokratska partija Kosova je sa svojim kandidatima za gradonačelnike osvojila četiri opštine, Demokratski savez Kosova i Alijansa za budućnost Kosova po dve.

Srpska lista je sinoć saopštila da je odnela ubedljivo pobedu u svih 10 opština sa srpskom većinom, međutim sudeći po rezultatima Centralne izborne komisije u opštini Klokot će ići u drugi krug.

O izborima na Kosovu izveštava Sanja Sovrlić:

Komentari

Vaš komentar