Petar Božović: Tamo gde se pojavio Rio Tinto – tu trava više ne niče

Vesti 12. sep 202121:44 46 komentara
Ivan Dinić/Nova

Ekološki ustanak je buđenje svesti kod zaćutalog naroda i buđenja savesti kod onih koji odlučuju o tim stvarima bez ikakve militantnosti, pretnje za vlast, rekao je u "Utisku nedelje" glumac Petar Božović, koji je pozivao građane na taj protest, ali zbog zdravstvenih razloga nije prisustvovao "Ustanku za opstanak", koji je održan u Beogradu.

„Mi se borimo za nešto istinski i što se tiče nas i naših potomaka i naše dece. Deca se ne brane samo na predizbornim bilbordima nego tamo gde još postoje ptice, dabar iz Zasavice, iz Rađevine i Drine“, rekao je on, prenosi Nova.rs.

Upitan šta bi rekao da je bio na protestu, Božović kaže:

„Rekao bih dosta stvari, recimo da bi svaki Beograđanin bio presrećan kada na prvim vestima ne bi pročitao da Beograd nije najzagađeniji grad na Zapadnom Balkanu, u Evropi ili na čitavoj zemljinoj kugli“.

Povezane vesti:

A možda bih, dodao je on, podsetio na slavne reči majora Gavrilovića, koje je svom puku rekao otprilike ovako: Vi nemate šta da brinete za vaše živote, oni ne postoje, žrtvovani su za Beograd.

Od tada je prošao jedan vek i srpski narod je stradao u milionima i danas u slobodnoj zemlji imamo i te kako da brinemo o našim životima i to je jedno od ključnih pitanja, rekao je Božović.

Prema njegovim rečima, tamo gde se pojavio Rio Tinto – tamo trava više ne niče.

„Ova borba za čistotu je samo deo borbe protiv zagađenog duha i zato ovakvo spontano insistiranje odmah izaziva podozrivost kao da nismo isti narod“, ukazao je on.

Stalno pozivamo na nekakvo jedinstvo i na spoljašnjeg neprijatelja, naveo je Božović i upitao: „Ima li većeg neprijatelja od Rio Tinta, a iza njega znamo da je „Rio mito“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare