Pet osoba uhapšeno u Jagodini, pronađena laboratorija marihuane

Vesti 25. maj. 202214:052 komentara
Podeli:
Izvor: MUP Srbije

Policija je u Jagodini otkrila improvizovanu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima, zaplenila oko 500 biljaka kanabisa i uhapsila pet osoba, osumnjičenih za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Uhapšeni G.M. (49), K.M. (47), N.Ž. (38), D.S. (35) i J.S. (38) iz Jagodine sumnjiče se da su, kao članovi kriminalne grupe, uzgajali kanabis, proizvodili marihuanu, a potom je prodavali.

Policija je u kući koju koriste osumnjičeni i u kojoj je zatečen N.Ž, na spratu, u potpuno opremljenoj laboratoriji pronašla saksije sa stabljikama, kao i marihuanu.

U stanu G.M. pronađeno je 2,2 kilograma marihuane, a u stanu D.S. manja količina marihune i amfetamina, kao i digitalna vagica za precizno merenje sa tragovima narkotika, dok je u stanu osumnjičene J.S. pronađeno oko 67,7 grama marihuane.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Komentari

Vaš komentar