Pejović: Stav četvrtine, nije stav Uprave UNS-a

Vesti 04. maj. 202118:574 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Predsednica Izvršnog odbora Udruženja novinara Srbije Dragana Pejović poslala je pismo uredništvu televizije N1, lista Danas i agencije Beta u kojem ih obaveštava da su pismo koje je potpisala četvrtina članova Uprave UNS objavili kao stav čitave Uprave najvećeg novinarskog udruženja u regionu.

„Dužna sam da vam ukažem da ste u vestima koje su objavljene pod naslovima: ‘Uprava UNS-a – Vlasnici medija pokušavaju da utiču na izbornu volju u UNS-u’ (Beta, Danas) i ‘Uprava – Vlasnici medija učlanjuju čitave redakcije da utiču na izbore u UNS-u’ (N1), napravili identičan propust, jer ste stavove koje je potpisalo 10 članova Uprave, pretvorili u stav čitave Uprave koja ima 40 redovnih članova i predsednika i u kojoj se odluke donose većinom glasova“, piše u pismu predsednice IO UNS.

Podsećamo, izborna skupština UNS-a zakazana je za 29. maj.

Deo uprave UNS upozorio je, uoči Svetskog dana slobode medija, da vlasnici medija učlanjuju čitave redakcije u ovo udruženje kako bi uticali na predstojeće izbore u njemu, i pozvao novinare da ne pristanu da budu upotrebljeni za to. To saopšenje, koje je preneo i N1, potpisalo deset članova Uprave UNS-a.

Komentari

Vaš komentar