Patrijarh: Molim se za spas duše Đorđa koji je unosio vedrinu u mnoge generacije

Vesti 21. feb 202118:256 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/Jaroslav Pap

Molim se za spas duše onog Đorđa koji je, u teškim godinama, unosio smisao i vedrinu u svakodnevicu mnogih generacija, napisao je patrijarh srpski Porfirije, povodom upokojenja istaknutog umetnika Đorđa Balaševića, u saučešću koje je uputio njegovoj porodici.

Ljubav o kojoj je neumorno pevao je bila sam sadržaj njegovog života, posvećenog supruzi Oliveri i njihovoj deci, naveo je patrijarh.

I zbog te ljubavi, i zbog ove vedrine i smisla koji se nežno krio svuda po njegovim stihovima, ali i zbog ličnih susreta u kojima sam upoznao i javnosti nevidljive dimenzije njegove ličnosti, ja izražavam iskreno saučešće porodici Đorđa Balaševića, istakao je on.

„Molitvama uzvraćam na tu neograničenu količinu ljubavi za sve lepo, blago i pitomo, poput bačke ravnice našeg Đoleta“, navodi se u saučešću patrijarha Porfirija.

Balašević, koji je u petak, 19. februara, umro u 68. godini od posledica koronavirusa, sahranjen je danas u rodnom Novom Sadu. Danas je u glavnom gradu Vojvodine Dan žalosti, povodom smrti jednog od najvećih novosadskih, srpskih i jugoslovenskih kantautora, a tuga zbog njegove smrti ujedinila je ceo region.

Komentari

Vaš komentar