Pašalić traži jače obezbeđenje u Centru za azil u Bogovađi

Vesti 29. dec 202014:01
azilanti
Izvor: N1

Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je da je potrebno povećati obezbeđenje u Centru za azil u Bogovađi, da bi bilo sprečeno ponovno izbijanje većih nereda.

Valjevska policija uhapsila je trojicu maloletnih migranata iz Avganistana zbog zlostavljanja i mučenja radnice Komesarijata za izbeglice, odnosno povrede ugleda zbog rasne, verske i nacionalne pripadnosti.

Povezane vesti

#related-news_1

Uhapšeni Avganistanci su radnicu Komesarijata za izbeglice u privremenom Centru za azil maloletnih migranata u Bogovađi, naterali da poljubi prostirku za molitvu, nakon što je nagazila na nju u hodniku.

Kako je saopšteno, predstavnici Odeljenja za hitno postupanje zaštitnika građana utvrdili su da su prostor i objekti koje koristi Centar za azil u Bogovađi u vlasništvu Crvenog krsta Srbije, ali privatno obezbeđenje koje je angažovano nije dovoljno da spreči eventualne nerede.

„Privatno preduzeće ‘Dekapolit’, obezbeđenje koje je angažovao Crveni krst Srbije, nije dovoljno za bezbednost prilikom većih nereda kao što su bili ti u decembru, jer jedan pripadnik obezbeđenja radi tokom dana i dvojica tokom noći“, rekla je v.d. upravnica Centra Marija Кerekeš Ristić.

Zaštitnik građana je u četvrtak nakon izveštaja medija o incidentu pokrenuo postupak kontrole rada Кomesarijata za izbeglice i migracije radi utvrđivanja svih okolnosti u vezi sa tim slučajem i stepena bezbednosti u tom centru.

Komentari

Vaš komentar