Pašalić: Izbeglicama obezbeđeni svi neophodni uslovi za privremeni život

Vesti 20. jun 202215:23 0 komentara
N1

Zaštitnik građana Zoran Pašalić saopštio je povodom Svetskog dana izbeglica da su u Srbiji izbeglicama obezbeđeni "svi neophodni uslovi za privremeni život, uz puno poštovanje međunarodnih standarda".

On je u saopštenju istovremeno ukazao i da „postoji i visok stepen razumevanja i solidarnosti“, jer Srbija s višedecenijskim iskustvom sa izbeglicama, ume na pravi način da, kako je naveo, prepozna i razume izbegličke muke i patnju.

Naveo je i da kontinuirano prati položaj izbeglica u Srbiji, a posebno osetljivih i ranjivih grupa.

Zaštitnik gradjana, u obavljanju poslova Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture, redovno obavlja posete mestima u kojima se nalaze migranti i izbeglice, kao i organima koji postupaju prema njima.

U saopštenju je navedeno da su „njima upućene preporuke za uklanjanje utvrdjenih nedostataka u radu i poboljšanje položaja izbeglica“.

Pašalić je ocenio i da Svetski dan izbeglica opominje na najteže ljudske tragedije – na ljude koji su ostali bez doma, bez najmilijih, bez kuće i posla.

Rekao je da je tim ljudima neophodna naša pomoć i solidarnost i razumevanje svakog i to ne samo na Svetski dan izbeglica.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!