Papićev advokat: Ministar je nadležan za sve stvari koje se tiču policije

Vesti 19. mar 202114:52 > 16:40 6 komentara

Advokat Branislav Tapušković, branilac bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Gorana Papića, za N1 navodi da u okviru ovog slučaja mora da bude saslušan bivši ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević.

Papić je nedavno uhapšen pod optužbom da je zloupotrebio službeni položaj, time što je naložio načelniku Policijske uprave za grad Beograd da vrati oduzeti automobil Marku Miljkoviću, saradniku Veljka Belivuka.

Pročitajte i:

„Ovaj čovek koga ja sada branim upravo govori o tom svom subjektivnom odnosu prema ministru policije, koji je jedini mogao da mu stavlja u nalog određene stvari, on o tome govori u svojoj odbrani i zato Nebojša Stefanović mora biti saslušan kao svedok, na čemu ću da insistiram, upravo da se utvrdi ta objektivna i subjektivna relacija u problemima koji se tiču naredbi. Ministar je nadležan za sve stvari koje se tiču policije, dakle on može da zahteva tako nešto u odnosu na svoje potčinjene i svi drugi su dužni da respektuju ono šta on traži, a to je stvar koja treba da se ispita i da se obavi“, rekao je Tapušković.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare