Pantić: U Srbiji nema javnog mnjenja, vlastodržačke interesne grupe uništile sve

Vesti 05. okt. 202113:095 komentara
Podeli:
Izvor: Fonet/Zoran Mrđa

U Srbiji ne postoji javno mnjenje, kao bitan element svakog demokratskog društva i pravno uređene države, izjavio je FoNetu novinar Milojko Pantić i upozorio da su u našoj zarobljenoj državi vlastodržačke interesne grupe, a ne političke partije, uništile sve institucije, pa tako i medije.

On je o medijskoj sceni Srbije ocenio da su te vlastodržačke interesne grupe medije pretvorile „u ogromnu propagandnu mašineriju“.

Povezane vesti

Prema rečima Pantića, novinari koji rade u tim medijima su „najobičniji propagandisti vlasti“, a ne pripadnici „sedme sile, kako se u svetu naziva novinarstvo“.

Kako je ukazao, tu propagandnu mašineriju kontrolišu, vode i uređuju „Udbina deca, a Udba je majka svih nereformisanih službi državne bezbednosti još iz komunističkih vremena, i oni danas štite vlast, a ne državu“.

Sav taj „tabloidni šljam, i pisani i elektronski“, okarakterisao je Pantić, vode i kontrolišu „epigoni čoveka koji je uzurpirao svu vlast u ovoj zemlji“.

„Propagandisti“ tog čoveka „lažno se predstavljaju kao novinari“, naglasio je on i označio ih kao „neobrazovane, nepismene i nevaspitane“.

Pantić smatra da takvi u redakcijama u kojima je on radio „ne bi mogli ni kafu da donose“, što je ilustrovao i primerima iz sporstkog novinarstva.

Kako je naveo, novinarka RTS nedavno je u Dnevniku 2, izveštavajući sa prvenstva Srbije u atletici, rekla da je Ivana Španović pobedila u skoku „u pesak“, dok je njena koleginica, takođe u Dnevniku 2, saopštila da je na fudbalskoj utakmici Radnički iz Niša pobedio tim Proletera „sa jedan prema jedan“.

Građani 30 godina izloženi medijskoj lobotomiji – zato nema pobune

Građani su 30 godina izloženi „medijskoj lobotomiji, čistom pranju mozgova“, predočio je Pantić i konstatovao da „zato danas nema nikakve pobune“.

Prema njegovom viđenju, od 5. oktobra 2000. godine „sve je otupelo“, jer je ispuštena prilika da se Srbija „otkači od nakaradne vlasti i režima Slobodana Miloševića“, što koriste „oni koji nisu lustrirani“ i zato danas „čine to što čine“.

Rekao je da ne gleda RTS već desetak godina, jer „nema ničega novog da se čuje“, uveren da je Javni servis „najobičnija propagandna mašinerija vlastodržačke diktature koja danas vlada Srbijom“.

Govoreći o sportskim komentatorima, ukazao je da ne zna ko su naslednici nekadašnjih velikana Vladana Stojakovića, Dragana Nikitovića i Mladena Delića.

„Na početku ove vlasti“ slušao je nekoliko fudbalskih prenosa i video da su ti „takozvani komentatori u stvari reporteri, jer je komentar stav“.

Da bi neko imao stav, mora da ima znanje i iskustvo, i ne može da dođe sa „ulice da proziva igrače“, zaključio je Pantić.

Komentari

Vaš komentar