Panović: Vodi se psihološki rat vlasti i opozicije oko predsedničkog kandidata

Vesti 12. jan 202211:5312 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Programski direktor Demostata Zoran Panović rekao je da se vodi psihološki rat između vlasti i opozicije oko predsedničkog kandidata, te da ni vlast zvanično ne izlazi sa kandidatom.

„To jeste jedna psihološka igra ko će prvi izaći – da li će prvo naprednjaci izaći sa svojim kandidatom, pa će onda opozicija da odgovori ili će kandidat naprednjaka da proba da poklopi kandidata opozicije. Interesantno je šta će biti. Pretpostavlja se ko će biti kandidat vlasti, ali kandidat opozicije je vrlo upitan“, naveo je Panović za Nova.rs.

Povezane vesti:

Demostat je nedavno objavio da se kao potencijalni kandidat pominje Dejan Šoškić, bivši guverner Narodne banke Srbije.

„S jedne strane Šoškić ima dobro karijeru, ali neko je rekao da je možda hendikep što nije dovoljno prepoznatljiv u Srbiji široj javnosti. To u ovakvoj situaciji može da bude i prednost. Treba pripremiti propagandni napad na nekoga. To može da bude i prednost, ne samo za gospodina Šoškića, već i za nekog drugog kandidata koji nije toliko poznat“, rekao je Panović.

On je naveo da opozicija testira određene kandidate koji imaju određene rejtinge.

„Neki ljudi zaista imaju solidne rejtinge, ali je pitanje njihove motivacije da li će da se kandiduju. Imali smo slučaj da je Dragan Bjelogrlić imao jako dobar rejting, ali je izjavio da neće da se kandiduje. Treba spojiti i dobar rejting i motivaciju“, izjavio je Panović.

O pisanju „Nove“ da je Vuk Jeremić skinuo veto sa potencijalnog kandidovanja Zdravka Ponoša, a da je u igri za predsedničku kandidaturu Miroslav Aleksić, Panović navodi da Ponoš važi kao jedan dobar kandidat.

„I u samoj opoziciji postoji određene konstelacije interesa moći. To je ipak koalicija. I tu moraju da se prave neki dogovori. Bilo bi logično možda u nekom aranžmanu da ako neko iz SSP vodi beogradsku listu da predsendički kandidat bude iz NS“, rekao je on.

Komentari

Vaš komentar