Panović: Drugi krug bi bio premija za opoziciju, psihološki vrlo loš za SNS

Vesti 13. feb 202219:48 > 20:15 11 komentara

Novinar Zoran Panović kaže da je logično da predsednik SNS bude nosilac na svim listama vladajuće partije jer je ona "apsolutno zavisna od njega", on je "neprikosnoveni lider, najveći autoritet u svojoj partiji". Iako SNS danas na sednici Glavnog odbora nije odlučila o predsedničkom kandidatu, Panović navodi "da se zna da će Vučić biti kandidat", a što se eventualnog drugog kruga izbora tiče, smatra da je to nešto što "SNS ne projektuje", jer želi da sve bude gotovo u prvom krugu. "Drugi krug bi bio premija za opoziciju, a psihološki vrlo loš za SNS", ističe Panović.

„Zbog toga je bilo važno odsustvo (lidera SPS Ivice) Dačića (kao kandidata) za predsednika, nije se kandidovao ni (lider Radikalne stranke Vojislav) Šešelj, tako da Vučić ima vrlo jasnu situaciju“, kaže Panović za N1.

Povezane vesti

On dodaje da su glavni magistralni pravci kampanje SNS za predstojeće predsedničke, vanredne parlamentarne i beogradske izbore najpre slogan „Dela govore“, za koji kaže da je već korišćen, „ali SNS nema avangardne slogane, oni idu na proverene stvari“, potom njihova vizija Srbija 2030. koja je nadgradnja njihove kampanje Srbija 2025. proistekla iz Budućnosti Srbije, zatim, vrlo važan deo će biti propaganda protiv opozicije i, na kraju, rad na terenu, „gde će mašinerija sns raditi punom parom u svom dobro poznatom maniru“.

Upitan kako tumači da je nosilac liste za republičke izbore doktorka Danica Grujičić, kaže da su lekari u politici „jedan fenomen, bilo ih je devedesetih, ima ih i danas mnnogo“.

„Ona ima neosporan ugled u delu javnosti… Procena je da ona ima dovoljan ugled za prosečnu strukturu glasača SNS“, smatra Panović.

A kako gleda na to što SPS i SNS ne idu na jednoj listi na parlamentarne izbore, kaže da mu je to logično.

„Mislim da je SPS otišla na zajedničku parlamentarnu listu sa SNS, ne znam kako bi se vratila posle“, ocenjuje Panović i dodaje da istraživanja pokazuju da će SPS više glasova uzeti ako izađe sama sa koalicionim partnerom Jedinstvena Srbija.

Što se tiče predsedničkih izbora, kaže da je još nedoumica da li će se kandidovati lider socijaldemokrata Boris Tadić, kao i da li će zeleno-leva koalicija „Moramo“ dati podršku Zdravku Ponošu, kandidatu ispred koalicije okupljene oko Stranke slobode i pravde.

A da li misli da će prvi potpredsednik SNS Aleksandar Šapić biti novi gradonačelnik Beograda, Panović ocenjuje da je on ono što je falilo SNS u glavnom gradu, ali sa druge strane, i ako bude gradonačelnik, pitanje je koliko će imati odrešene ruke u izboru svog prvog tima.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare