Panić tužbom protiv Vučića, predsednik kaže da ne vređa

Vesti 28. dec. 202019:47
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić podneo je u svojstvu građanina privatnu tužbu protiv predsednika Srbije zbog, kako je naveo, povrede ugleda i časti. Panić kaže da ga je Vučić bar u dva navrata optužio za rušenje zdravstvenog sistema i za izdaju zemlje. Odgovarajući na tu tužbu, predsednik poručio da će sa radošću da potvrdi sve što je govorio, jer nije vređao, već, kako objašnjava, iznosio činjenice. Vučić je i danas ponovio da se Panić jedino bavi rušenjem države.

Reči predsednika nisu delovale kao anestezija, jer anesteziolog Rade Panić kaže da je osetio bol kada je na javnom medijskom servisu gledao i slušao Vučića, prvo u julu, a onda i nedavno na smotri tenkova u Nišu.

„Kao anesteziolog verovatno bih odavno bio u inostranstvu, s obzirom na uslove života tamo i ovde, da nisam patriota. To što je neko, pa bio to i predsednik države, rekao da ja rušim državu i zdravstveni sistem za mene je teška uvreda i nešto što moj obraz ne može da trpi“, kazao je Panić.

Panić je ponovio još jednom da vlast manipuliše brojem zaraženih i umrlih od koronavirusa, prikriva stvarno stanje u zdravstvenim ustanovama i čuva kao tajnu podatke o ceni nabavljene opreme, koju su platili građani.

„Stojim čvrsto iza toga da sve što radim i sve što radimo je na osnovu podataka sa terena, da se radi o čistoj istini i to umanjenoj u odnosu na ono kakvo je realno stanje i spreman sam da to dokažem. Pozivam i predsednika države da dokaže da stoji iza svojih reči“, navodi Panić.

„Ja stvarno više ne znam koliko su tužbi protiv mene podneli i svaki se time hvali i kaže kako nisam smeo da dodjem na sudjenje, a zamislite da odem jednom a ne odem drugom, to možda kad budem izabrao ko da mi bude protivnik važan, pa da ga malo podignem, da bude ovde dve a ne jedna tačkica“, odgovorio je Vučić.

Uz tu procenu rejtinga, predsednik je dodao i da je iznosio činjenice, da Panića nije vređao, već je o njemu govorio sa izuzetnom blagošću.

„Vučić će kao Al Kapone da padne zbog respiratora, dobro, i sad da ja njemu odgovorim da on ne bi mogao ni u filmovima Al Kaponeu ni burek da nosi a kamoli sladoled ili nešto drugo, on bi rekao da sam ga uvredio, a ja mu to nikada ne bih rekao i nikada neću da kažem… A čovek jedino čime se bavi to je da sruši svoju državu i najviše mu se raduju u Hrvatskoj, Sarajevu, kada tako nešto objavi“, izjavio je predsednik Srbije.

Inače, Panić je objasnio da je u Drugi osnovni sud došao kao građanin, da je tužba privatna, da nema veze sa sindikatom, i da njegovo svedočenje o ovome mora barem sudski da bude zabeleženo.

Komentari

Vaš komentar