Palmini poslanici brane svog lidera, od Brnabić, ministara i Vučića – ni glas

Vesti 20. apr. 202119:1673 komentara
Podeli:

Dok Tužilaštvo formira predmet, javnost još čeka na reakciju političkih saradnika i koalicionih partnera Dragana Markovića Palme. Ćuti predsednica Vlade, ćuti i predsednik Srbije, ali i predsednik Narodne skupštine. Ćute i poslanici vladajuće većine.

Jedino ko je danas o slučaju „Palma“ u skupštinskoj sali govorio bili su poslanici Markovićeve Jedinstvene Srbije. Jedinstveno su stali u odbranu svog lidera, a umesto odgovora da li je stranka za Markovićeve žurke znala, javnost je dobila nova pitanja.

„Moje pitanje je i za Tužilaštvo i za pravosuđe, u krjanjem slučaju i za javnost, dokle će se tolerisati situacija da svako može protv bilo koga da iznese najprizemnije i najgnusnije laži, a da pritom za to ne odgovara. Ovo moje pitanje je ujedno i zahtev polciji, Tužilaštvu, pravosuđu da rasvetle navode sa najgnusije konferencije za štampu u istoriji Srbije. Tom konferencijom nije bačena ljaga samo na gospodina Markovića, već i na nas, sve žene, njegove saradnice“, rekla je poslanica Jedinstvene Srbije Marija Jevđić.

Povezane vesti:

Ljaga se baca na one koji su slučaj prijavili, jer na taj način Dragan Marković Palma pokušava da pobegne od odgovornosti, trvdi potpredsednik Stranke slobode i pravde.

Optužbe na račun Markovića su ozbiljne i potresne, poručuje poverenica za ravnopravnost Brankica Janković, ali upozorava da se ne sme skliznuti u senzacionalizam.

„Žene niti smeju niti treba da budu bilo kakav poligon za političku borbu. To je valjda do sad trebalo da smo naučili. Dakle, ako iza toga stoji bilo kakva vrsta političke upotrebe ili zloupotrebe, to je za svaku osudu. A sa druge strane dajte da budemo i oprezni i ozbiljni i pustimo isključivo institucije da rade svoj posao“, rekla je poverenica.

Da bi institucije posao mogle da rade, svako ko zna za nasilje, dužan je i da ga prijavi, poručuje ministarka Zorana Mihajlović. Inače glasna i uvek na strani žena, ovog puta Zorana Mihajlović pokušala je da pitanja o slučaju „Palma“ izbegne. Za mikforon su je vratili novinari.

Na njihovo insistranje, javnost je čula i poruku ministrake – niko nije jači od države.

„Nije bitno uopšte ni kako se zovete, ni gde živite, ni kome, gde i šta pripadate, institucija je ta koja na kraju mora da da odgovor, jeste bilo ili nije bilo. Ja sve što radim svih prethodnih godina nije malo. Dakle, gotovo osam godina“, poručila je Zorana Mihajlović.

A za osam godina koliko je članica Vlade, Zorana Mihajlović, tvrdi, za žurke kod Palme nikad nije čula. Za razliku od nje, neki drugi na poziv nisu morali toliko da čekaju. Sadašnja predsednica Vlade, a tadašnja ministarka Ana Brnabić, poziv na bunga-bunga žurku dobila je odmah nakon ulaska u Vladu Aleksandra Vučića.

„Zvao me je da učestvujem na njegovim bunga-bunga žurkama. Na tim bunga-bunga žurkama se zabavljamo, pevamo, tu mogu da se ljube muškarci sa ženama, žene sa ženama, ali ne mogu muškarci sa muškarcima, kazao je on“, izjavila je Brnabić za Kurir u januaru 2017. godine.

Da li je Brnabić poziv na bunga-bunga žurku prihvatila, javnost još ne zna, jer se predsednica Vlade o slučaju Dragana Markovića Palma juče i danas nije oglašavala. To nije tema ni za ostale članove Vlade, ali ni za predsednika Srbije.

Komentari

Vaš komentar