Palmer: Srbija može da računa da će SAD i EU podržati prosperitet regiona

Vesti 05. jun 202120:15 10 komentara
Metju Palmer
N1

Visoki zvaničnik američkog Stejt departmenta Metju Palmer izjavio je na kraju višednevne posete Beogradu da Srbija može da računa da će SAD i njihovi partneri iz EU dati podršku prosperitetu i mirnoj budućnosti regiona.Palmer, zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalni izaslanik Stejt departmenta za Zapadni Balkan, rekao je da je njegova poseta Srbiji bila "odlična i produktivna", prenela je na Tviteru Ambasada SAD u Beogradu.

Povezane vesti

„Odlična i produktivna poseta Srbiji! Beograd je mesto gde sam započeo svoju diplomatsku karijeru i gde i dalje imam toliko mnogo starih i novih prijatelja (i rodjaka). Srbija može da računa da će SAD i naši partneri iz EU dati podršku prosperitetu i mirnoj budućnosti regiona“, kazao je Palmer.

Ambasada SAD je navela na Tviteru da se Palmer juče sastao sa predstavnicima civilnog društva u Srbiji da bi čuo šta oni čine za napredak svoje zemlje.

Palmer se juče sastao i sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem i drugim liderima Crkve, „kako bi naglasio značaj procesa dijaloga i vladavine prava za zaštitu verske imovine na Kosovu“, navela je Ambasada SAD i dodala da je tom sastanku prisustvovao i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Palmer i Lajčak su u četvrtak razgovarali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i drugim najvišim zvaničnicima, o rešavanju kosovskog pitanja i nastavku dijaloga Beograda i Prištine, a dan kasnije i sa predstavnicima opozicionih partija.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare