Palma sa nacionalne frekvencije traži da se Đilas uhapsi i da mu se oduzme pasoš

Vesti 27. maj. 202110:58 > 11:4839 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Skupštine Jagodine i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma zatražio je danas da predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas bude uhapšen zbog "nasilja u porodici".

Navodeći da je Đilas „pretukao suprugu i tasta“, Marković je kazao da je po krivičnoj prijavi pokrenut postupak protiv lidera SSP a da je potom „zataškan od strane nekih ljudi i držan u fioci“.

„Tražim od tužilaštva da sasluša i uhapsi Đilasa dok traje postupak. Nadležni organi treba da oduzmu Đilasu pasoš da ne bi pobegao u neke zemlje sa kojima Srbija nema ugovor o ekstradiciji, sa parama koje je stekao na sumnjiv način jer on je najbogatiji političar u Evropi a nije rekao kako je zaradio toliki novac i da li je platio porez u svojoj državi“, rekao je Marković za televiziju Hepi.

Ponovo je pozvao Đilasa i potpredsednicu SSP Mariniku Tepić na televizijski duel na temu navodnog podvođenja maloletnica u Jagodini.

Šta Palma veli na Hepiju, to poslanici ponavljaju u Skupštini

Isti apel koji je njen stranački šef uputio danas sa malih ekrana, u Skupštini Srbije ponovila je poslanica Jedinstvene Srbije Marija Jevđić koja je pitala zašto je Đilas „amnestiran“ pošto je prijavljeno da je svojevremeno učinio nasilje u porodici.

Jevđić je tražila da se prijava iz 2014. godine razmotri, da se Đilas uhapsi i da mu se oduzme pasoš, kako ne bi uticao na svedoke ili pobegao.

Dok je govorila poslanici JS držali su papire na kojima piše „Pravda za Đilasovu ženu i tasta“.

Poslanik Srpske napredne stranke Nebojša Bakarec tražio je obaveštenje od MUP-a u vezi sa pretnjama koje je, kako tvrdi, juče izrekao Đilas na televiziji Nova S, kako će sadašnji nosioci funkcija biti lustrirani.

Komentari

Vaš komentar