Palma sa malih ekrana poručuje svedocima: Saznaću vam svima imena i prezimena

Vesti 13. maj 202119:37 > 19:56 125 komentara

Krivični postupak u predmetu "Palma" još je na nivou prikupljanja obaveštenja. A dok Tužilaštvo i policija pozivaju moguće svedoke i prikupljaju saznanja, svoju istragu vodi i Dragan Marković Palma - na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, na kojima gostuje iz jutra u jutro. Sagovornici N1 navode da na taj način Marković utiče na svedoke i da ih zastrašuje.

Dragan Marković Palma svim potencijalnim svedocima u slučaju koji ispituje Tužilaštvo poslao je jasnu poruku.

„Ako se žrtve plaše od mene, pa neće da idu tužilaštvu i u policiju, hoće preko Skajpa i onlajna, ja ću tada isto da saznam njihova imena i prezimena, i sve te svodoke. Razumete“, kazao je Marković gostujući na jednoj televiziji sa nacionalnoj frekvenciji.

Takva izjava je pretnja kaže Hristina Piskulidis iz organizacije Astra koja se bavi zaštitom žrtava. Gore od toga je, kažu u Astri, što Palma verovatno i može da sazna imena svedoka.

„Konkretno Astra jeste imala slučajeve da su iz tužilaštva procurele informacije koje su prosto bile rizik za bezbednost žrtve i njene okoline. Tako da to što Dragan Marković izgovara nije bez osnova i na žalost dešavalo se“, upozorava ona.

Povezane vesti:

Osim pretnji, Marković je u više navrata je ponovio ime potencijalnog svedoka za tužilaštvo, čiju je izjavu prethodno objavila Marinika Tepić.

„Da ne pokazujem sada sliku, taj Branislav sređuje Beograd kao Đilasova partija“, naveo je Marković na TV Pink.

Medijska koordinatorka Befema, Jovana Netković upozorava da je dopušteno da neko ko je pod sumnjom svakoga dana na televiziji iznosi svoju odbranu.

„On je odmah dobio prostor na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, da ne govorim o TV Hepi koja je dobila frekvenciju kao dečija televizija što je poseban nivo bizarnosti. On i dalje pokazuje kako je domaćin, kako promoviše porodične vrednosti, dakle u jeku ozbiljnih optužbi protiv njega“, ističe ona.

I tu nije kraj. Poslednji u nizu paradoksa jeste da je saradnica predsednika skupštine grada Jagodine Biserka Jakovljević sama izašla u javnost i otkrila identitet svoje kćerke koju niko prethodno nije imenom pomenuo.

„Mnogi me kritikuju zašto sam izašla u javnost. Izašla sam upravo jer mene niko ne može da ucenjuje“, navela je Jakovljević u video snimku prosleđenom iz uprave grada Jagodine.

Izjavu koja ide u korist Markovića nekoliko sati ranije najavio je grad Jagodina u saopštenju.

„One ostaju da žive u svesni smo kakvoj sredini, gde jedan čovek kontroliše i njih i njihove sudbine i poslove od kojih žive i zarađuju. To je sekundarna viktimizacija“, ukazuje Jovana Netković.

I dok lider Jedinstvene Srbije čini sve da razotkrije one koji ga terete, Više tužilaštvo u Kraljevu kome je slučaj proseđen, moguće svedoke šalje u policijsku stanicu u Jagodini kako bi dali iskaz. U Astri samtraju da su to loši signali žrtvama.

„Posebno što je u pitanju osoba iz državnog vrha i vladajuće koalicije, veoma moćna na lokalu dok sa druge strane imamo žrtve koje su anonimne i u ovom trenutku potpuno nezaštićene“, isiče Piskulidis.

N1 je postavio pitanja Višem tužilaštvu u Kraljevu o tome šta će učiniti da zaštite privatnost i garantuju bezbednost osobama koje su pozvane da daju izjave u slučaju „Palma“ i odgovore očekujemo u narednim danima.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare