Pajtić „nacrtao“ fotorobota predsedničkog kandidata opozicije

Vesti 09. jan 202221:1518 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Bivši predsednik Demokratske stranke, profesor Bojan Pajtić, u intervjuu za Nova.rs kaže da je nakon oprečnih izjava predsednika republike Aleksandra Vučića i ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović o obavezama Srbije prema kompaniji Rio Tinto, sasvim sigurno da samo Vučić ima ličnu obavezu prema njima. Pajtić kaže da opozicija ne kasni sa predstavljanjem kandidata za predsednika i gradonačelnika, ali da se nada da razlog nije to što ga još nemaju.

„Još uvek nije kasno za to da se prezentuje kandidat opozicije za predsednika, ja se nadam da je u ovom trenutku to pitanje njihovog taktiziranja i da zbog toga ne izlaze sa imenom neke konkretne ličnosti. Budući da će ko god bude istaknut biti izložen satanizaciji i dehumanizaciji od strane režimskih medija. Tri meseca pred izbore je nešto što je sasvim legitimno, ali nadam se da nije u pitanju odsustvo ideje ko bi mogao biti potencijalni kandidat, jer ako je to u pitanju onda je opozicija zaista u docnji“, poručuje Pajtić.

Nekadašnji lider demokrata smatra da bi predsednički kandidat morala da bude ličnost široko poznata, koja uživa dobar rejting i koja se do sada nije bavila politikom, pa joj je teško naći zamerke koje bi se “primile” i kod dela opoziciono orjentisanih birača.

„Ne bih spekulisao sa imenima, mislim da to ne bi bilo ni fer prema bilo kome, jer dosadašnje iskustvo govori da koga god sam pohvalio taj je nakon toga bio napadnut u medijima. Preventivno. Ovaj režim je toliko beskrupulozan, da na prvi nagoveštaj nekog protivkandidata Vučiću ispaljuju sve moguće klevete koje im padnu na pamet i pucaju iz svog medijskog oružja koje im je na raspolaganju“, upozorava Pajtić.

Ceo intervju sa Bojanom Pajtićem čitajte na portalu Nova.rs.

Komentari

Vaš komentar