Pajović: Mali verovatno premijer, Vesić sigurno neće ostati bez angažmana

Vesti 07. jul 202209:20 7 komentara
N1

Novinar Veljko Pajović ocenio je u Novom danu da dosadašnji ministar finansija Siniša Mali ima velike šanse da bude premijer u Vladi Srbije, kao i da je dosadašnja premijerka Ana Brnabić samo "popunjavala to mesto".

„Ko god da bude u novoj vladi, opet će glavnu reč voditi onaj ko o tome na neki način odlučuje. Prema tome, da li će premijer biti Siniša Mali, jedan od onih koji pripadaju onoj ekipi za koju vlast kaže da je ‘žuta ološ’, i to su ti ljudi. Pa šta ste očekivali? Verovatno će biti Siniša Mali, mora da bude neko kod koga je kesa sa novcem. Neće sigurno biti neko ko će tu tek reda radi da popunjava ulogu kao što je to do sada činila dosadašnja predsednica vlade Ana Brnabić“, rekao je Pajović.

Povezane vesti

Podseća da je prošlo tri meseca od izbora i da smo tek pre dva dana dobili konačne rezultate. Na pitanje šta ćemo dobiti novo formiranjem vlade, odgovara:

„Sve dok je SNS u igri i sa njom SPS, to je sve vrćenje, neću reći u u istom začaranom krugu, ali to je to. Sve dok ne dođe do ozbiljne promene u ovoj zemlji, ne možemo da govorimo o personalnim izborima u Vladi Srbije“, ocenio je on.

Procenjujući da li će dosadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić dobiti značajnu funkciju, rekao je da on „sigurno neće ostati bez angažmana“.

„Pojavila se informacija da će biti novi ministar kulture, što je možda i dobro, s obzirom da je reč o priznatom književniku. To bi bilo najprimerenije mesto za Gorana Vesića“, kazao je sagovornik N1.

Govoreći o poruci koju je poslao Milan Radoičić sa Kosova, podsetio je na komentar predsednika Vučića o njemu, da Radoičić ima pravo da živi gde on to želi.

„On je tu potpuno u pravu, kao što je Radoičić imao pravo da prisustvuje jednoj od sednica Saveta za nacionalnu bezbednost. Siguran sam da radoičić nije mogao da ode dole bez saglasnosti sa prvim čovekom Srbije, Aleksandrom Vučićem“, kazao je on i dodao da je njegovo oblačenje kao Zelenski „smišljena provokacija“ koja je uperena ka NATO-u.

Prema njegovim rečima, nije mu jasna pozicija ovog biznismena koja podseća na prošla vremena.

„Imamo dole jednog Radoičića, kao što je u Srbiji sličnu ulogu imao Arkan“, rekao je Pajović.

On je ocenio da smo za 10 godina vlasti Srpske napredne stranke imali „krivotvorenje“ vlasti u odnosu prema nezavisnim medijima.

Sagovornik N1 je komentarišiću formiranje poketa Srbija centar na čijem čelu se nalazi Zdravko Ponoš, rekao da je to neka vrsta kapitalizacije onoga što je on uradio na predsedničkim izborima.

„On je i sam rekao da je imao skromnu kampanju, da je vrlo malo bio zastupljen u važnim medijima, i da je prema tim kriterijumima, ostvario solidan rezultat. Pretpostavljam da je to taj kapital sa kojim ulazi u formiranje ovog pokreta“, kazao je Pajović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare