Ozmo: Problem s Đokovićem nakon objave na mrežama, vlasti videle loše komentare

Vesti 06. jan 202217:59 > 18:34100 komentara
Podeli:
Izvor: REUTERS/Loren Elliott

Porodica prvog tenisera sveta Novaka Đokovića veruje da je odluka da mu se zabrani ulazak u Australiju isključivo politička i da je to pokušaj da se on ponizi kako bi ga sprečili da postane najuspešniji igrač u istoriji. Novinar Sport kluba Saša Ozmo za N1 kaže da je "napravljen cirkus koji nikom nije potreban".

„Đoković je smešten u hotelu u Melburnu, ispred su srpski navijači, Novak im je poslao poljupce i zagrljaje, ali nije mu ni najmanje lako. Odluka se očekuje simbolično u nedelju u ponoć po našem vremenu, tada će federalni sud doneti konačnu odluku“, kazao je Ozmo.

Komentarišući atmosferu u vezi sa ovim događajem, Ozmo kaže da je sinoć provejavalo „više pesimističnih tonova“, ali da su danas „malo optimističniji“.

POVEZANE VESTI

„Tako da – drama se nastavlja, videćemo koliko će činova imati“, dodao je.

Ozmo smatra i da neće biti međunarodnog pritiska da se Đokoviću dozvoli da igra na AO.

„Novak je okupio tim advokata da iznesu slučaj. Mislim da je greška u koracima napravljena ranije, ovo jeste politička odluka, nisam siguran koliko je uperena protiv Novaka direktno, više da se steknu politički poeni… Mislim da cela hronologija događaja jasno sugeriše da je mnogo više reč o politici nego o brizi za javno zdravlje“, mišljenja je Ozmo.

I kaže: „Da preletis pola sveta da ti maltere isti ljudi koji su ti potvrdili vizu sada istu i odbiju – tu nešto nije u redu“.

A šta se zapravo dogodilo?

„Postoji više instanci vlasti u Australiji, između njih nije postojala nikakva komunicija. Đoković je prošao dva nezavisna medicinska panela – jedan pod pokroviteljstvom teniske asocijacije Australije, i panel savezne države Viktorija. Ali federalne vlasti su imale nešto protiv kada je Novak sleteo“, kaže Ozmo.

Prema njegovim rečima, problem je nastao nakon objave Đokovića na Instagramu.

„Ono što se desilo očigledno je da, kada je Novak najavio na Instagramu dolazak u Australiju, da dok je bio u vazduhu, vlast je videla reakcije javnosti koje nisu bile najsrdačnije i rešile su da treniraju strogoću. Mislim da je sramotan način na koji je tretiran, bez telefona, u sobi izolovan. Đoković je poznato ime i u toj Australiji, pomagao je, govorio lepe stvari o toj zemlji, nije zaslužio ništa od ovog što mu se dešava“, rekao je Ozmo.

Jer, kako kaže, ako ti je neko odobrio vizu, onda se očekuje da će te prihvatiti kada dođeš u zemlju.

„Nije u vizi problem. Rojters je preneo da je troje igra ušlo u Australiju s medicinskim izuzećem i sa tipom vize koju je Novak podneo. Dakle, nije problem u vizi. Napravljen je cirkus koji nikome nije potreban“, zaključio je Ozmo.

Komentari

Vaš komentar