Ozmo: Novak ne mora da objasni sled događaja, ali trebalo bi zbog reputacije

Vesti 09. jan. 202214:36 > 21:1966 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Iako najbolji teniser sveta Novak Đoković nije pravno obavezan da odgovori na pitanje šta se zaista desilo u vezi sa njegovim pozitivnim testom na koronavirus i sledu događaja koji je prethodio njegovom dolasku u Australiju, ali da bi bilo dobro za njegovu reputaciju i u Srbiji i u svetu da to učini, smatra novinar Sport kluba Saša Ozmo.

„Pošto je rok za prijavu za medicinsko izuzeće od vakcine bio 10. decembar, po tim mejlovima koje je Teniska asocijacija Australije slala igračima ostaje nejasno koliko je to zaista čvrsto ili je to bio samo neki okvirni rok za igrače. U tim spisima se vidi da je Đoković prvi put bio pozitivan na virus korona 16. decembra, a onda je to povuklo i neke druge stvari“, ocenjuje u Novom danu na TV N1 Ozmo.

Povezane vesti

Dodaje da misli da iako prvi reket sveta pravno nije obavezan da odgovori na sva sporna pitanja, da će „znatno naškoditi svojoj reputaciji, ukoliko nakon saslušanja, kakav god bio ishod, ne objasni šta se zaista desilo i kakav je bio sled događaja“.

„Mi sada pokušavamo da spojimo te neke kockice, da li se zarazio od (košarkaša Barselone) Najdžela Hejza, pa ako je bio dan kasnije (da urruči pehare i priznanja najboljim teniserima u sezoni koje je proglasio Teniski savez Beograda), da li to znači da mu je kasnio test, to su sve neka razumna pitanja na koja Đoković nije pravno primoran da odgovori, ali bi bilo jako dobro za njegovu reputaciju i ovde i u celom svetu da to učini“, poručuje Ozmo.

Novakovi advokati su u objavljenim spisima naveli da je Đoković bio pozitivan na virus korona 16. decembra.

Dva dana ranije, Đoković je prisustvovao evroligaškom meču između Crvene zvezde i Barselone, a 16. decembra oko 19 sati Najdžel Hejz, jedan od igrača koji se fotografisao s Đokovićem, objavio je da je pozitivan na virus korona.

Dana 16. decembra, Đoković je bio učesnik panela „Putem šampiona“ u organizaciji svoje Fondacije, na kojem su govornici bili i Sonja Vasić i Željko Obradović. Takođe, bio je i u Pošti Srbije, gde je svečano predstavljena poštanska marka sa njegovim likom.

Dan kasnije, 17. decembra, Teniski savez Beograda svečano je proglasio najbolje takmičare u sezoni, a pehare i priznanja uručio je Đoković.

Sve to izazvalo je i lavinu natpisa u svetskim medijima.

Novak Đoković se i dalje nalazi u izolaciji u hotelu za azilante u Melburnu, gde čeka saslušanja u sudu zakazano u ponoć između nedelje i ponedeljka po našem vremenu. Tada će biti odlučeno i da li će biti deportovan ili će ostati u zemlji i moći da učestvuje na Australijan openu jer je sud odbio je zahtev federalnog tužilaštva da odloži suđenje i tužilaštvu da još dva dodatna dana za pripremu.

Komentari

Vaš komentar