Otvorena manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“

Vesti 22. sep 202123:15 > 23:17 4 komentara
TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

U Narodnom pozorištu u Beogradu večeras je otvorena manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" koja će biti održana u 11 gradova u Srbiji.

Ministarka kulture i informisanja Srbije Maja Gojković je rekla da je ta manifestacija još jedna potvrda čvrstih uzajamnih veza izmedju Republike Srpske i Republike Srbije na svim poljima preko, kako je ukazala, „njihovog najlepšeg oblika – kulture“, saopštilo je resorno ministarstvo Srbije.

Prema njenim rečima, ta manifestacija je izvanredna prilika da se publika u Srbiji u to uveri kroz predstave, raznovrsne programe i ostvarenja iz Republike Srpske.

Rekla je da su kultura i umetnost jedinstveni instrument za bolje povezivanje i spajanje društava i pojedinaca.

Ukazala je na važnost povezanosti Republike Srpske i Srbije koja je, kako je navela, „utemeljena na zajedničkom poreklu, na istoj kulturi, tradiciji i običajima“.

Gojkovićeva je dodala da je zaštita kulturnog i nacionalnog identiteta srpskog naroda zajednički cilj, „koji nikog ne ugrožava“.

Najavila je i pripremu realizacije „Dana Srbije u Srpskoj“.

Na manifestaciji „Dani Srpske u Srbiji“ su govorili predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i patrijarh srpski Porfirije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare