Otkriven mural posvećen nestalim bebama u Srbiji

Vesti 22. dec. 202112:35 > 13:125 komentara
Podeli:
Mural, bebe
Izvor: FoNet/Božana Pavlica

Mural "Čuješ li zaista naš plač?" posvećen nestalim bebama u Srbiji otkriven je u Ulici vojvode Dobrnjca u Beogradu.

Članica Udruženja roditelja „Nestale bebe Beograda“ Dušanka Bužanin pozvala je sve roditelje koji sumnjaju da su im dece nestala iz porodilišta da se obrate udruženjima koja se bave ovim problemom, jer ona godinama ulažu veliki trud u rešavanje problema nestalih beba.

Povezane vesti

Ona je istakla da je upravo zahvaljujući Udruženju „Nestale bebe Beograda“ došla do njoj veoma bitnih dokumenata i navela da joj je život 40 godina bio „hod po mukama“ i da je krila svoj problem.

Dodala je da je uz pomoć Udruženja ona tragala za istinom, da je sada moralni pobednik i da ima obavezu da i druge roditelje pozove da se obrate Udruženju u kom će naići „na divne ljude pune ljubavi“.

Bužanin je zahvalila Evropskoj uniji (EU) na tome što je podržala Udruženje i poklonila novac za izradu murala.

Udruženje je EU uputilo i peticiju u kojoj se ističe da se od svih njenih institucije očekuje da budu deo kampanje koja će budućim generacijama ponuditi sećanje o ranjivosti i bespomoćnosti nestale ili ukradene dece, bez obzira na državu, režim ili vreme.

Udruženje očekuje da se pretnja koju predstavlja nestanak ili krađa dece otkloni na brz, energičan i profesionalan način, ali i podršku zastupanju interesa roditelja i dece.

Komentari

Vaš komentar