Osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva devojke u Novom Sadu

Vesti 24. mar 202115:0918 komentara
Izvor: Shutterstock

Dejan Dabović iz Herceg Novog osuđen je na doživotni zatvor zbog ubistva 25-ogodišnje Dušanke Jocović u Novom Sadu.

Sudija je ovu kaznu doneo nakon što su se na poslednjem ročištu veštaci sudske medicine i tim psihijatara složili da je okrivljeni prerezao grkljan devojci, nanevši još niz povreda i uboda nožem, čime je počinio teško ubistvo, prenosi portal 021.

Tužilaštvo je tražilo doživotni zatvor za optuženog, dok je odbrana zahtevala da se teško ubistvo prekvalifikuje u ubistvo na mah, zbog stanja jakog gneva okrivljenog u trenutku događaja.

Inače, tim veštaka za psihijatriju Kliničkog centra Vojvodine ocenio je da se teško može pretpostaviti tako intenzivan afekat gneva, koji bi suzio svest do takvog stepena kakav je okrivljeni naveo u iskazu pred sudom, kao i da je bilo upadljivo odsustvo empatije, osećaja krivice i kajanja.

Prema rečima zamenika javnog tužioca, očigledno je da je okrivljeni duže vreme planirao ovo krivično delo, da je sve to činio bez osećanja, svestan patnje koju devojka trpi, te da se kod okrivljenog nije primetilo kajanje u toku celog glavnog pretresa.

Podsećamo, devojka je ubijena u Ulici Alekse Šantića krajem 2019. godine. Okrivljeni je bio u pritvoru od 26. decembra te godine.

Ovo je inače druga kazna doživotnog zatvora koja je izrečena u Srbiji nakon promene Krivičnog zakonika 2019. godine. Prvi je na doživotnu robiju osuđen Ninoslav Jovanović iz Malče zbog otmice i zlostavljanja devojčice iz Niša.

Komentari

Vaš komentar