Osude pretnje smrću predsedniku Vučiću

Vesti 02. jun 202110:11 30 komentara
Tanjug/Tara Radovanović

Potpredsednice Vlade Srbije Zorana Mihajlović i Maja Gojković osudile su pretnje smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću upućene preko društvenih mreža, javlja RTS.

„Svako ima pravo na svoje stavove, da se slaže ili ne slaže sa nečijom politikom, ali kad neko preti metkom predsedniku Srbije, to nije razlika u mišljenju, već govor mržnje i pretnja smrću“, navela je Mihajlovićeva.

Poručila je da nadležni organi moraju na ovakve pretnje da reaguju, posebno ako već imaju saznanja da iza njih stoje ljudi koji su počinioci više krivičnih dela.

Pretnje je osudila i potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković.

„Najoštrije osuđujem pretnje smrću koje su upućene predsedniku Republike Srbije, posebno imajući u vidu saznanje da ih je uputilo lice koje je izvršilac više krivičnih dela. Pozivam sve nadležne organe da hitno reaguju na ove opasne pretnje“, saopštila je Gojković, a prenosi RTS.

Dodala je da pokušaji da se i na ovakav način, pretnjama i zastrašivanjem, predsednik Vučić zaustavi u naporima da Srbija postane moderna, uređena i uspešna država zabrinjavaju svakog građanina Srbije, ali i da je uverena da to neće pokolebati predsednika, koji je i sam ukazao više puta da je svestan svih rizika i opasnosti koje borba protiv kriminala nosi.

„Sigurna sam zato da ga ni ove poslednje pretnje, koliko god bile strašne, neće zaustaviti u odlučnoj nameri da se obračuna sa svim kriminalnim grupama kako bi svi oni koji su prekršili zakon, bez izuzetka, snosili krivičnu odgovornost“, navela je Gojkvoićeva u saopštenju.

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić optužio je „Đilasove medije“, ali i „one koji su organizovali prisluškivanje i praćenje predsednika Srbije“, za stvaranje ambijenta iz koga bi trebalo da proizađe javno pozivanje na likvidaciju Aleksandra Vučića, a onda i fizička likvidacija ne samo njega nego i člana njegove porodice.

„To je to kreiranje atmosfere u kojoj bi trebalo da se pojavi neki psihopata koji će prvo takav stav izneo na društvenim mrežama, a onda bi neko trebalo da se ohrabri i pređe sa reči na dela“, rekao je predsednik Izvršnog odbora SNS za TV Pink.

Predsedniku Vučiću je na njegovom Instagram profilu upućena pretnja smrću.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare