Aktivisti osudili napad Gradskog odbora SNS na portal „Glas Šumadije“

Vesti 06. avg 202214:02 > 14:09 4 komentara
Printskrin

Neformalna grupa građana "Kragujevac slobodno" osudila je jučerašnji napad Srpske napredne stranke (SNS) na kragujevački informativni portal Glas Šumadije, navodeći da su lokalni naprednjaci „u maniru svog političkog oca, radikala Vojislava Šešelja, novinare tog portala nazvali mrziteljima, kojima je obeležavanje Oluje izazvalo promaju u glavi“.

Gradski odbor SNS optužio je novinare da po “projektnom zadatku” moraju da omalovažavaju “veličanstveni skup, pomen stradalnicima najvećeg etničkog čišćenja u posleratnoj Evropi”.

Izrečene su i optužbe da je ovaj događaj iskorišćen za “ispaljivanje salvi mržnje prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću”.

Grupa Kragujevac slobodno navodi da se u saopštenju „jasno dovodi u pitanje da li mediju kakav je Glas Šumadije od hrpe dolara kojim se finansira” smeta da se Oluja masovno obeležava svesno navodeći da se za novinare Glasa Šumadije može reći da su “na žalost, Srbi” ili “slučajni Srbi”.

Od naslednika ratnohučkačke Srpske radikalne stranke čiji je tadašnji visoki funkcioner javno obećao narodu Krajine i Republike Srpske da nikada neće biti proterani, i ne treba očekivati pristojnije obraćanje, poručuje Kragujevac slobodno i dodaje da ih iznenađuje tišina aktera društveno-političkog života u Kragujevcu, koji u ovom trenutku ne mogu da kažu jednu jedinu reč protivljenja radikalskoj retorici.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare