Osmani u Njujorku: Dijalog sa Srbijom da se okonča međusobnim priznanjem

Vesti 21. sep 202211:30 8 komentara
vjosa osmani
Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

Predsednica Kosova Vjosa Osmani sastala se u Njujorku sa savetnikom u Stejt departmentu SAD Derekom Šoleom i izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom i ponovila zahtev da se "dijalog između Kosova i Srbije okonča međusobnim priznanjem".

Kako je navedeno u saopštenju kancelarije predsednice Kosova, na sastanku sa visokim američkim zvaničnicima Osmani je razgovarala o najnovijim dešavanjima u regionu, kao i o daljoj saradnji na unapređenju evroatlantskih integracija Kosova, kao preduslovu za dugoročna stabilnost.

„Ona je istakla i potrebu da se ide napred u procesu dijaloga sa Srbijom, fokusiranom na međusobno priznanje. Predsednica Osmani je istakla da Srbija treba da ispuni obaveze iz sporazuma o energetskoj mapi puta, kao i da je hitno potrebno postići uspeh u postizanju sporazuma o nestalima“, navedeno se u saopštenju.

Ranije je saopšteno da će kosovska predsednica na marginama zasedanja Skupštine UN imati susrete sa visokim predstavnicima zemalja koje učestvuju na zasedanju UN-a.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare