Osmani: Kosovo stoji uz Ukrajinu i njen narod

Vesti 24. feb 202209:33 > 10:47 7 komentara
N1

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je da Kosovo stoji uz Ukrajinu i njen narod.

„Kosovo stoji uz Ukrajinu i njen narod, jer se suočava sa posledicama ničim izazvanog rata. Kao rezultat agresije Rusije“, napisala je ona na tviteru.

POVEZANE VESTI:

Prema njenim rečima, ruska „hegemonija“ neće uspeti, dok će Kosovo raditi sa saveznicima „da se zaustavi bilo kakva destabilizacija u regionu. Sloboda i demokratija će prevladati“.

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da je ono što se dešava u Ukrajini „najveća vojna agresija od kraja Drugog svetskog rata“.

Istakao je da je Kosovo orijentisano ka Evropskoj uniji i NATO, navodeći da, kao i Sjedinjenje Američke Države i Ujedinjeno Kraljevstvo, daje podršku narodu Ukrajine.

„Solidarni smo sa narodom Ukrajine i posvećeni smo zajedno sa EU i NATO, sa SAD i Ujedinjenim Kraljevstvom, suverenitetu države, teritorijalnom integritetu, nezavisnosti zemlje i pravu na samoopredeljenje naroda Ukrajine“, rekao je Kurti.

Podsetimo, Rusija je jutros gađala ukrajinsku vojnu infrastrukturu, protivvazdušnu odbranu i vazdušne snage, nakon što je predsednik Vladimir Putin ovlastio vojsku za specijalnu vojnu operaciju u Donbasu.

Ukrajinski predsednik proglasio je ratno stanje za celu zemlju.

Tok događaja pratite u našem BLOGU UŽIVO.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare