Osmaci polažu kombinovani test

Vesti 29. jun 202207:48 > 10:35 0 komentara
Tanjug / Rade Prelić

Budući srednjoškolci su testom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature, juče su polagali test iz matematike, a danas kombinovani test. Polaganje počelo na vreme i bez problema.

Povezane vesti:

Mala matura se ove godine polaže u nešto drugačijim okolnostima, zbog nedavnih mnogobrojnih dojava o bombama, zbog čega su pojačane mere bezbednosti. Umesto u 1.260 škola, testovi se polažu u 522 škole, prenosi RTS.

Završni ispit polaže više od 65.000 osmaka, kao i oko 1.500 polaznika koji se školuju po modelu Funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih.

Preliminarni rezultati biće objavljeni u petak, 1. jula, a istog dana učenici mogu da podnesu žalbu, elektronski ili u svojoj osnovnoj školi. Nakon toga, 5. jula biće objavljeni konačni rezultati.

I ove godine lista želja moći će da se podnese putem portala Moja srednja škola, uz mogućnost za neograničeni broj izmena i dopuna do 6. jula 2022. godine, a roditelji će 13. jula 2022. godine na portalu imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama.

Takođe, i upis u srednje škole moći će da se obavi potpuno elektronskim putem korišćenjem navedenog portala.

Povezivanjem sa sistemom zdravstva prvi put je omogućen i elektronski upis i za sve učenike koji upisuju profile za koje je potreban zdravstveni pregled, pod uslovom da su ga obavili do trenutka podnošenja elektronske prijave za upis.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!