Oslobođena optužbi da je tvitom ugrozila bezbednost Vučića – tužba protiv države

Vesti 01. apr 202108:2738 komentara
Izvor: N1/arhiva

Advokat Aleksandar Olenik najavio je tužbu protiv države za nadoknadu štete, nakon što je Aleksandra Aranitović Janković, koju je branio, oslobođena optužbi da je tvitom, 2019. godine, ugrozila bezbednost i sigurnost predsednika Srbije Aleksandara Vučića, zbog čega je provela pola godine u pritvoru.

„Sledi tužba protiv države za naknadu štete zbog neosnovanog lišenja slobode, ali i protiv medija koji su Aleksandru optužili, pa su joj sudili a na kraju su je ti isti mediji i kažnjavali“, rekao je Olenik za list Danas.

Kako je naveo, „šest meseci pritvora niko ne može da van nadoknadi, pogotovo kad znate da ste nevini i pogotovo kad ste u našim zatvorima“.

„Zbog medijskog linča kojem je bila izložena, za veliki deo građana ona će uvek ostati neko ko je ugrozio bezbednost predsednika Republike, neko ko je povezivan sa nekim atentatom i sa organizovani kriminalom. Presude protiv medija tu neće pomoći“, rekao je Olenik.

On je naveo i da je Aranitović Janković provela šest meseci u pritvoru kako bi se pokazalo ostalima šta im sledi ako koriste društvene mreže za kritiku Vučića.

Komentari

Vaš komentar