Organizatori Prajda: Predložićemo novu trasu za šetnju u subotu

Vesti 13. sep 202218:50 13 komentara
N1

Organizatori Evroprajda saopštili su da je odlukom MUP-a koju su dobili zabranjena ruta šetnje planirane za subotu, 17. septembra, ali ne i sama šetnja, i da će predložiti novu trasu.

Pročitajte još:

„Pokazaćemo još jednom konstuktivni pristup u rešavanju problema i predložićemo novu trasu kojom ćemo šetati u subotu, 17. septembra. Kao što smo najavljivali nedeljama unazad, šetnja će se desiti, a sada ostaje na MUP-u da pozitivni odgovori na naš predlog jer nam je svima u interesu da čitav događaj prođe u najboljem mogućem redu i da ničija bezbednost ne bude ugrožena“, navodi se u saopštenju.

Organizatori su rekli da zbog zabrane koju je izrekao MUP osećaju šok, tugu, bes, razočaranje i ljutnju, ali da se neće predati.

„Koliko već danas, predaćemo žalbu na ovu odluku Ministarstvu unutrašnjih poslova, a ukoliko ta žalba bude odbijena, sledeća instanca je Upravni sud. Ova zabrana ne predstavlja samo kršenje Ustava Republike Srbije, budući da je Ustavni sud već četiri puta doneo odluku da su ovakve zabrane protivustavne, već i udarac na same temelje demokratskog uređenja naše zemlje“, navodi se u saopštenju.

Kako kažu organizatori, još jednom se pokazalo da u Srbiji nisu svi jednaki pred zakonom, kao i da država nije dovoljno jaka da odoli pritiscima ekstremista, koji pod parolama hrišćanskih vrednosti pozivaju na diskriminaciju, netoleranciju i mržnju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare