Orban nosio šal sa mapom „Velike Mađarske“, koja obuhvata i teritoriju Vojvodine

Vesti 22. nov 202209:47 176 komentara
instagram.com/orbanviktor

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton zatražio je od funkcionera Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana i Balinta Pastora da iskoriste bliske veze sa Viktorom Orbanom i utiču na njega kako bi prestao da nosi navijački šal sa mapom velike Mađarske, koja obuhvata i teritoriju Vojvodine.

Orban već godinama neskriveno ističe simbole velike Mađarske, koja zauzima teritorije susednih država, navodi se u pisanoj izjavi Martona.

PROTEST KIJEVA:

„Otac i sin Pastor još nisu viđeni sa takvim šalovima, ali oni snažno podržavaju izgradnju novosadskog spomenika žrtvama iz 1944. i 1945. godine, među kojima su i brojni pripadnici Hortijevog fašističkog režima, koji su u Novom Sadu i celoj Bačkoj počinili brojne zločine“, naglašava LSV.

Marton dodaje da su „otac i sin Pastor skloni da optuže građane Novog Sada za antimađarsku politiku, a zaboravljaju da je zbog politike njihovih današnjih koalicionih partnera, preobučenih radikala, ali i samog Saveza vojvođanskih Mađara, u Vojvodini za 30 godina 200.000 Mađara manje“.

„Poručujemo Ištvanu i Balintu Pastoru da zaborave Šešeljev narativ, jer takav jezik ne može doneti ništa dobro ni Mađarima, ni Srbima, niti bilo kome u Vojvodini i Srbiji“, ističe Marton.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare