Optužnica protiv Miroslava Aleksića ponovo vraćena na ispravku

Vesti 28. maj. 202121:58 > 22:0110 komentara
Podeli:
Izvor: Printscreen/ Studio B

Viši sud u Beogradu ponovo je vratio tužilaštvu na ispravku optužnicu protiv direktora škole glume Miroslava Mike Aleksića, koja ga tereti za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica te škole, potvrđeno je u tužilaštvu.

Prvi put je zbog formalne neispravnosti optužnica bila vraćena krajem aprila, nakon čega je tužilaštvo podnelo ispravljeni akt 21. maja.

Međutim, sud je ponovo, utvrđujući formalnu ispravnost, utvrdio da optužnica sadrži određene nedostatke i vratio je na ispravku, javio je Tanjug.

Tek pošto optužnica bude ispravno sastavljena, sud će je poslati optuženom i njegovom braniocu na odgovor, a potom će razmatrati ima li mesta potvrđivanju optužnice u smislu osnovanosti sumnje da su počinjena krivična dela.

Optužnicom od 21. aprila Aleksić se tereti za izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam devojaka.

Njemu je 21. maja za još trideset dana Viši sud produžio pritvor, zbog opasnosti da će u kratkom roku ponoviti krivično delo i zbog uznemirenja javnosti. Aleksić je u pritvoru od hapšenja 16. januara.

Komentari

Vaš komentar