Optužnica protiv Indijca i četvorice Avganistanaca zbog otmice u centru Beograda

Vesti 04. jul 202214:153 komentara
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv državljanina Indije i četvorice Avganistanaca, zbog sumnje da su u martu ove godine u centru Beograda oteli državljanina Indije N.M. i zahtevali 8.000 evra za njegov otkup, kako bi ga pustili na slobodu.

Kako se navodi u saopštenju, optuženi su F.K. (44), državljanin Indije i vlasnik indijskog restorana u Beogradu, kao i državljani Avganistana I.K. (26), S.H. (32), I.W. (23) I J.K. (29).

Na teret im se stavlja krivično delo Otmica iz člana 134. stav 1 Krivičnog zakonika, za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.

Tužilaštvo je predložilo sudu da im produži pritvor zbog opasnosti od bekstva.

Sumnja se da su oni 9. marta u restoranu prvookrivljenog, koji se nalazi u centru Beograda, tražili od N.M da im preda 8.000 evra, kako bi mu organizovali prebacivanje u Italiju.

Pošto je to odbio, oni su ga, prema optužnici, uz pretnju noževima na silu primorali da pođe sa njima.

Tužilaštvo tvrdi da su ga odveli u obližnji stan, gde su ga tukli rukama i nogama, a od njegovog prijatelja tražili da im donese traženi novac.

Osumnjičeni su uhapšeni sutradan, u akciji policije, u restoranu prvookrivljenog, dok su očekivali isplatu traženog novca za otkup, a oštećeni je tom prilikom oslobođen.

Komentari

Vaš komentar