Optužbe za seksualno uznemiravanje na Arhitektonskom, dekan kaže da će reagovati

Vesti 04. jun 202219:32 > 19:3329 komentara
Izvor: Shutterstock

Dekan Arhitektonskog fakulteta u Beogradu Vladimir Lojanica izjavio je da će najhitnije reagovati povodom svedočenja sa društvenih mreža, u kojima veći broj studentkinja govori da ih je jedan profesor seksualno uznemiravao.

„Za ceo kolektiv su iznenađujuća svedočenja koja su izašla na društvenim mrežama i sada se pojavljuju u sve većem broju“, rekao je Lojanica za dnevni list Danas.

„Mi u skladu sa univerzitetskim protokolima na Fakultetu imamo poverenika za tu vrstu uznemiravanja, pa ćemo najhitnije organizovati sve neophodne korake i aktivnosti da rešimo situaciju u skladu sa definisanim procedurama, koje nam propisuje zakon“, rekao je Lojanica i dodao da mu se niko od studenata nije obratio i izneo taj problem.

Društvenim mrežama šire se ispovesti anonimnih studentkinja koje opisuju situacije seksualnog uznemiravanja, od toga da su bile izložene nepristojnim i neprimerenim komentarima, fizičkim dodirima i gestovima jednog profesora, zbog čega su se osećale nelagodno.

Senat Univerziteta u Beogradu je u julu prošle godne usvojio Pravilnik o sprečavanju i zaštiti od seksualnog uznemiravanja na toj visokoškolskoj instituciji, koji je, prema rečima tadašnje rektorke Ivanke Popović, prvi dokument takve vrste.

Komentari

Vaš komentar