Oprečne izjave o legitimisanju putnika, Šabić kaže – javni red je stvar policije

Vesti 08. jul. 202119:4219 komentara
Podeli:
Izvor: N1

U javnom gradskom prevozu u Beogradu od 1. jula počela su da važe nova pravila kontrole karata. Privatna kompanija "Kentkart" koja je dobila taj posao je saopštila, da će kontrolore na terenu ubuduće pratiti privatno licencirano obezbeđenje. Nejasno je, međutim, koja su njihova ovlašćenja. Zabuni doprinose i konfuzne izjave iz kompanije "Kentkart" i vrha gradske vlasti o legitimisanju putnika. Advokati su, međutim, jasni - privatno obezbeđenje nema zakonska ovlašćenja za takvu vrstu aktivnosti.

Sa novom karticom za javni prevoz u Beogradu, nova su i pravila u vozilima Gradskog saobraćajnog preduzeća. Kontrolore će od sada pratiti i privatno, licencirano obezbeđenje koje će moći i da ih legitimiše, kaže Sava Terzić iz kompanije „Kentkart“ zadužene za naplatu karata u javnom prevozu.

Povezane vesti:

„Putnik ne može biti legitimisan u svrhu da mu se piše prekršajni nalog jer nema kartu u javnom prevozu, ali putnik koji je napao našeg kontrolora i u svrhu pisanja krivične prijave za napad na našeg kontrolora koji obavlja posao u ime i za račun Grada Beograda i svih građana, u tu svrhu ima pravo da bude legitimisan“, kaže Sava Terzić iz kompanije „Kentkart“.

I zamenik gradonačelnika Beograda ih razume, s obzirom na to da je, prema njegovim rečima, tokom ove godine bilo oko pedeset fizičkih napada na kontrolore od putnika koji ne plaćaju karte. Vesić pojašnjava.

„Po gradskim odlukama, kontrolu karata vrše kontrolori, a ovlašćenje za legitimisanje, u skladu sa pozitivnim propisima, imaju samo i isključivo službena lica, među kojima su i komunalni milicioneri“, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Tako je bilo i juče na liniji 560, na Petlovom brdu. Autobus je zaustavljen, a u njega je, prema pisanju medija, ušlo devet kontrolora, jedan pripadnik obezbeđenja i dva komunalna milicionera.

„Nek je ušlo, koliko god da je ušlo, cilj je da što efikasnije pregledaju karte u vozilima, da napuste vozilo i idu dalje i da prođu bez incidenata“, dodao je Sava Terzić.

N1: Deluje zastrašujuće, zato vas pitam.

Terzić: Znate kako, ne znam da li ste putovali, ali u Beču deluje zastrašujuće kada zateknu putnika bez karte, dođe policija sa dugim cevima i, takođe, te iste putnike izvedu iz vozila i odvedu ih, faktički, u policijsku stanicu.

Advokat Rodoljub Šabić objašnjava da, po Zakonu o privatnom obezbeđenju, privatno obezbeđenje ne može da legitimiše građane u javnom prevozu.

„Održavanje javnog reda i mira u javnom prostoru, u javnom saobraćaju, stvar je državne policije ili lokalne policije, a svakako ne privatnih obezbeđenja“, kaže Šabić.

U slučaju da gradske vlasti odluče da, mimo zakonskih ovlašćenja, privatno obezbeđenje legitimiše građane u javnom prevozu, Šabić kaže da bi se na taj način upustili u nezakonitu aktivnost za koju bi ista vlast i morala da snosi odgovornost.

Komentari

Vaš komentar