Deo opozicije zatražiće sednicu Skupštine grada o smeni Šapića

Vesti 18. okt 202217:03 > 19:01 8 komentara

Šefovi odborničkih grupa Ujedinjeni, Moramo, Narodne stranke i Bedem - Demokratska stranka postigli su na današnjem sastanku dogovor da podnesu zahtev za zakazivanje hitne sednice Skupštine Beograda na kojoj će se raspravljati o smeni gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića.

Povezane vesti

Šefica odborničke grupe Ujedinjeni Mila Popović rekla je nakon sastanka da će se na sednici raspravljati o „Šapićevim nedelima“ tokom prvih 100 dana mandata.

Šef odborničke grupe Moramo Dobrica Veselinović naveo je da su i ostale opozicione odborničke grupe – Nova Demokratska stranka, Zavetnici i Dveri, pozvane na sastanak, ali da se one nisu odazvale.

Veselinović je rekao da je „dovoljno da 37 odbornika svojim potpisima podrže zahtev“ za održavanje sednice i naveo da su neposredan povod za održavanje sednice bili medijsko izveštavanje o Šapićevoj nelegalnoj gradnji, ali i „ostale stvari koje su bile oličenje vlasti“.

Sednica bi, po proceduri, mogla da bude održana 15 dana nakon podnošenje zahteva.

Razlog za ovu inicijativu je činjenica da je Šapić nakon što je došao na poziciju gradonačelnika nelegalno legalizovao svoj objekat na Bežanijskoj kosi od 400 kvadrata.

Veselinović je uoči sastanka za N1 rekao da je inicijativa za zakazivanje vanredne sednice o smeni Šapića jedna od tema sastanka i da su trenutno u Beogradu na delu – „tri krize“.

Prva je, kako ističe, stambena kriza sa divljanjem cena stanarina, izdavanja i prodaje stambenog prostora, druga kriza su sveopšta poskupljenja i loša ekonomska situacija koja pogađa građane i treća – kriza sa zagađenjem vazduha po čijem rešavanju vlast nije ništa uradila.

Veselinović je rekao i da je neposredan povod za inicijativu o smeni Šapića pisanje BIRN-a, a što je opozicija ukazivala i na prvoj sednici Skupštine grada – o nelegalnoj gradnji Šapića i „maltertiranju komšija na Bežanijskoj kosi“.

„Na nama je da iskoristimo sve institucionalne i vaninstitucionalne mehanizme da smenimo vlast SNS i SPS u gradu, lomimo gde može da se lomi – učinićemo sve da je smenimo“, rekao je Veselinović i dodaje da opozicija jedva čeka nove izbore i sprema se za njih.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare