Opozicija čeka reakciju iz Brisela, hoće li 17. septembar promeniti tok dijaloga

Vesti 15. sep 202119:25 > 19:27 3 komentara

Dva dana pred početak nove runde međustranačkog dijaloga uz učešće evroparlamentaraca u Beogradu, opozicija čeka reakciju iz Brisela. U Brisel su poslata dva odvojena odgovora, različitih opozicionih grupacija, koje nisu sasvim zadovoljne Nacrtom dokumenta evroparlamentaraca o međustranačkom dijalogu. Danas se oglasila i treća grupacija, okupljena oko Borisa Tadića.

Hoće li 17. septembar promeniti tok međustranačkog dijaloga u Srbiji? Deo opozicije koji predvode Socijaldemokratska stranka, Nova stranka i Građanski demokratski forum, misli da će petak biti značajan, ali ne i istorijski. Predsednik SDS Boris Tadić očekuje da evroparlamentarci koriguju svoj predlog.

Povezane vesti

„Kako bi bio više efektivan i sa više konkretnih mera kontrole. Očekujem da koriguju svoj predlog u skladu sa našim sugestijama“, kaže Tadić.

Tadić navodi da je dobro što je grupacija stranaka oko Dragana Đilasa izašla sa platformom u vezi sa izbornim uslovima, navodi da nema problem s tim jer je najveći broj rešenja, kako kaže, njihov.

„Sve što se dešava ovih dana samo govori o apsurdu i apsurdnosti pristupa pojedinih opozicionih stranaka, a tragična je činjenica da uopšte od strane tih stranaka nije bilo volje da uđemo u jedan koordinacioni postupak“, kaže Tadić.

Dokumentom evroparlamentaraca, za koji je već nekoliko opozicionih predstavnika reklo da predstavlja samo dijagnozu stanja bez rešenja, u Narodnoj stranci bili su razočarani.

„Doneli smo odluku da taj papir odbacimo, da je on zapravo neprihvatljiv u svojoj sadržini, ali da nastavljamo angažovanje u procesu dijaloga sa posredovanjem EU“, kaže predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić.

Sastanak evroparlamentaraca sa strankama u Srbiji o izbornim uslovima zakazan je za petak, ali i subotu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare