Omladina DSS-a protestovala zbog festivala „Mirdita“

Vesti 25. maj 202214:55 > 19:28 19 komentara
Tanjug/ Strahinja Aćimović

Omladina Demokratske stranke Srbije (DSS) organizovala je u sredu protest pod nazivom "Mirdita - laku noć" u znak protesta zbog festivala "Mirdita - dobar dan" koji će u sredu uveče biti otvoren u Beogradu.

Predsednik Omladine DSS Dušan Stevanović rekao je da je cilj festivala „Mirdita – dobar dan“ promovisanje „takozvane lažne i nepostojeće kosovske kulture“ i naveo da je cilj protesta omladine DSS prikazivanje „aleje negovanja srpske kultutre na Kosovu i Metohiji“, odnosno da pokaže na koji način su Srbi bili učesnici.

Stevanović je ocenio da organizacije i pojedinci koji na „ovako perfidan način prikazuju secesionističke namere“ ne bi trebalo da imaju dozvolu za ulazak u centralnu Srbiju.

Istakao je da mu u programu festivala „Mirdita – dobar dan“ smeta „prikazivanje Kosova i Metohija kao neutralne države“ i sam naziv kosovska kultura, jer „kosovska kultura ne postoji, postoji kultura Albanaca sa Kosova i Metohije“.

Tanjug/ Strahinja Aćimović

Dodao je da se nada da će vlast prestati da ponižava građane tako što dozvoljava održavanje festivala i u ime DSS zatražio zabranu festivala.

Stevanović je objasnio da to znači da će DSS ako dođe na vlast „zabranjivati događaje koji imaju secesionističke namere“.

Omladina DSS je ispred prostorija u kojima će biti otvoren festival „Mirdita – dobar dan“ postavila fotografije martovskog pogroma Srba na Kosovu 2004. godine, ispod kojih je položila ruže, a predstavnici Inicijative mladih za ljudska prava, koja je organizator festivala, pojedinim članovima Omladine DSS uručili su brošure „Kosovska hronologija“ i „Rat u Srbiji (1991 -2001) – Dogodilo se“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare