Oljača: U subotu blokade na 47 lokacija, građani da ne pokleknu pod pretnjama

Vesti 08. dec 202115:50 > 15:52 8 komentara
N1

Predsednik UO društva "Koraci" Marko Oljača saopštio je da su na koordinacionom sastanku organizatora blokada širom Srbije koji je održan u utorak, dogovoreni načini blokade u 38 mesta na 47 lokacija širom Srbije. "U narednim danima spisak će biti dopunjen. Ove subote blokadi će se priključiti mnogi gradovi i opštine u kojima prošle subote nije bila organizovana blokada", naveo je Oljača.

Kao jedna od organizacija koja pomaže u organizaciji, društvo „Koraci“ pozvalo je sve građane  da se oslobode straha, ne pokleku pod pretnjama i ucenama, da izađu na ulice i izraze svoj protest kroz svaki vid građanske neposlušnosti.

Povezane vesti

„Takođe pozivamo sve organizacije civilnog društva da se priduruže i podrže građane u borbi za slobodno društvo zasnovano na društvenoj pravdi u kojem će svaki pojedinac živeti dostojanstveno. Još jednom pozivamo policiju da radi svoj posao, zaštiti građane koji mirno protestuju  i spreči incidente kojima smo svedočili prošle subote u mnogim gradovima i opštinama“, ističe on u saopštenju.

U saopštenju je upućen apel javnom servisu i ostalim štampanim i elektronskim medijama, naročito televizije sa nacionalnim frekvencijama da izveštavaju profesionalno, objektivno i pravovremeno, a ne da budu propagandni servis vlasti koji crta mete, antagonizuje i satanizuje građane.

„Podsećamo javnost da su mnoge advokatske kancelarije (tetorijalno raspoređene) u pripravnosti – besplatno će zastupati građane u svim krivičnim i parničnim postupcima koji imaju veze sa blokadama. Pored toga, formiran je solidarni fond za plaćanje prekršajnih kazni, koje, kako nam javljaju saborci i saborkinje ovih dana masovno stižu“, dodaje se u saopštenju.

On je naveo i da će u naredna dva dana svi koji učestvuju u blokadama dobiti uputstva kako da se ponašaju u slučaju incidenata, problema sa policijom i provokatorima koje vlast šalje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare