Olimpijski komitet Kosova: Bokseri ponovo vraćeni s prelaza, a uklonili oznake

Vesti 23. okt 202122:08 > 22:08 40 komentara
Shutterstock

Olimpijski komitet Kosova je naveo da, iako su bokseri sa Kosova, kojima ranije danas nije bilo dozvoljeno da preko Končulja otuptuju u Beograd na svetsko prvenstvo, "uklonili oznake Kosova sa svojih dresova", njima ponovo večeras nije dozvoljen ulazak, prenosi KoSSev.

„Ponovo ne. Već po drugi put danas, kosovskom bokserskom timu nije dozvoljeno da uđe u Srbiju i prisustvuje Svetskom šampionatu u boksu za muškarce u Beogradu. Većeras naš tim nije imao dresove sa državnim simbolima“, naveo je na Tviteru Olimpijski komitet.

Objavili su i fotografiju ispred prelaza na kojoj je generalni sekretar bokserske federacije Kosova Ljatif Demoli, sa četvoricom boksera u civilnoj odeći.

Povezano:

Bokserskoj reprezentaciji Kosova ni rano jutros nije dozvoljen ulazak preko ovog prelaza. Bokseri sa Kosova trebalo je da učestvuju na Svetskom prvenstvu u olimpijskom boksu koje se održava od 24. oktobra do 6. novembra.

Kako je rano jutros za RTK2 kazao Demoli, oni nisu uspeli preko Končulja da uđu u Srbiju.

„Policija nam to nije dozvolila jer smo imali opremu sa oznakama Kosova, kao i sav prateći materijal za naše takmičare“, kazao je tada Demoli, objasnivši i da će stupiti u kontakt sa predstavnicima Svetske bokserske federacije u Beogradu i pokušati od njih da pronađu rešenje.

Ranije danas, Olimpijski savez Kosova je, reagujući na vest, naveo da je to „skandalozno“. Potvrdili su da su u stalnom kontaktu sa međunarodnom, odnosno svetskom bokserskom reprezentacijom.

U današnjem saopštenju su naveli da su dobili obećanje da će se „odmah preduzeti mere“ kako bi se kosovskim bokserima omogućilo ravnopravno učešće.

Istovremeno je albanska bokserska reprezentacija, kako su preneli mediji u Prištini pozivajući se na RSE, saopštila da, iako se oni već nalaze u srpskoj prestonici, neće učestvovati na svetskom prvenstvu ukoliko se to ne dozvoli i Kosovu.

I kosovsko ministarstvo spoljnih poslova je tokom dana tvrdilo da rade na „uklanjanju prepreka“ navodeći da su kosovski bokseri još jutros dugo čekali da pređu Končulj.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare