OJT Kragujevac: Policija da proveri navode prijave protiv funkcionera za mobing

Vesti 03. feb. 202117:41
Podeli:
Izvor: N1/Milan Nikić

Osnovno javno tužilaštvo (OJT) u Kragujevcu je saopštilo da će podneti zahtev Policijskoj upravi u Kragujevcu da prikupi sva potrebna obaveštenja "u cilju utvrđivanja činjenica i provere navoda iz prijava" koje su podnete protiv gradskog funkcionera zbog mobinga i polnog uznemiravanja na radnom mestu.

Povezane vesti

U Tužilaštvu su naveli da će to učiniti „bez odlaganja“, imajući u vidu da su prijave izazvale uznemirenja javnosti i interesovanje medija.

U daljem saopštenju OJT je navedeno da su ovom tužilaštvu u utorak od Gradskog pravobranioca dostavljene prijave koje su dve zaposlene u gradskoj upravi S.R. i D.D. podnele protiv gradskog funkcionera Z.M. zbog mobinga i polnog uznemiravanja na radnom mestu.

Mediji u Kragujevcu su u sredu preneli saopštenje koje im je uputio prijavljeni Zoran Mladenović, zamenik predsednika Skupštine grada Kragujevca.

On je rekao da će istina i vreme pobediti laž i da će o svemu sud odlučiti.

Kako je naveo, sud će odlučiti o „prijavama nevidljivih“, ali i o njegovim za lažno prijavljivanje. On je rekao da svako snosi odgovornost za svoje postupke, a da on sada reaguje „na nepravdu i nepravo“.

„Kao profesionalno vojno lice koje je prošlo sve izazove profesije, koja nija bila laka na prostorima bivše Jugoslavije, ovu hajku doživljavam kao još jedan lični izazov“, naveo je Mladenović.

Dodao je da ne zna ko je i ne zna za šta ga optužuje, ali zna da su „radari postavljeni i da se hajka vodi iz političkih operativnih centara“.

Komentari

Vaš komentar