Ograda ispred Skupštine Beograda, građanima brane ulaz na sednicu o metrou

Vesti 12. okt 202112:51 > 14:04 48 komentara

Ispred Skupštine Beograda postavljene su metalne ograde i policija na ulazu ne dozvoljava zainteresovanim građanima i predstavnicima opozicionih stranaka da uđu na javnu sednicu na kojoj treba da se razmatraju pitanja u vezi sa metroom u Beogradu sa pratećim šinskim sistemima.

Kako je javila reporterka N1, više policajaca stoji na ulazu u Skupštinu grada i ne dozvoljava nikome da da uđe.

Dodaje da je došlo do koškanja i guranja, jer zainteresovani građani žele da prisustvuju javnoj sednici, ali im obezbeđenje na ulazu to ne dozoljava.

Udruženje „Bitka za Košutnjak“, zajedno sa Narodnom strankom, Demokratskom strankom, Dverima, Pokretom Slobodna Srbija i Pokretom Buđenje najavilo je da će prisustvovati sednici, kako bi, kako su istakli, „građanima preneli na koji način se donose odluke od značaja ne samo za građane Beograda, već i za celu Srbiju“.

N1

 

„Smatramo da je ovaj plan nezakonit, smatramo da će doneti nesagledive posledice po urbanizam, saobraćaj, ekologiju, kulturno istorijsku celinu u Beogradu, takođe smo pritv toga jer promene trase koje su bile usvojene prethodnim planovima i poskupljenje samog projekta metroa sa dve milijarde evra na šest milijardi evra ostaviti nesagledive finansijske posledice po svako domaćinstvo u Srbiji“, rekla je Radmila Vasić iz Dveri.

„Zapostavljeni su građani Ceraka, Cerak vinograda, Labudovog brda i Petlovog brda. I ono što je možda najznačajnije, a što dokazuje da se radi o privatnoj investiciji, jeste da ove planirane linije metroa u potpunosti ne povezuju glavnu železničku stanocu, glavnu autobusku stanicu, aerodrom, centar grada, kliničko bolnički centar“, kaže Miloš Pavlović iz Narodne stranke.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare