Održane prve političke konsultacije Bahreina i Srbije

Vesti 06. apr 202122:26 1 komentar
Nikola Selaković, Selaković
Tanjug/ Tanja Valič

Prve političke konsultacije Srbije i Bahreina održane su u utorak u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Predstavnici dva ministarstava su „razmenili mišljenja o konkretnim koracima koje je potrebno preduzeti u narednom periodu u cilju produbljivanja ekonomskih i političkih odnosa“.

Posebna pažnja je poklonjena konkretnim projektima i podršci koju dve zemlje mogu jedna drugoj da pruže u međunarodnim organizacijama i institucijama.

U saopštenju piše da je „konstatovano da istorijska poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Bahreinu u martu ove godine i poseta visoke delegacije Bahreina Srbiji nepunih mesec dana posle toga, svedoče o snažnoj opredeljenosti za razvoj najbližih partnerskih i prijateljskih odnosa dve zemlje“.

Današnje konsultacije su bile u sklopu posete predstavnika kralja Bahreina za humanitarni rad, pitanja omladine i savetnika za nacionalnu bezbednost, šeika Nasera bin Hamada bin Isa Al Kalife, koji je bio u dvodnevnoj poseti Srbiji.

Delegaciju Ministarstva spoljnih poslova Srbije na konsultacijama je predvodio pomoćnik ministra za bilateralnu saradnju, ambasador Vladimir Marić, a delegaciju Bahreina podsekretar za političke poslove u Ministarstvu spoljnih poslova, šeik Abdula Ahmed Abdula Hamad Al Kalifa.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare