Održana komemoracija Branku Gogiću

Vesti 12. apr 202212:59 0 komentara
Tanjug / Miloš Milivojević

Komemoracija predsedniku Izvršnog odbora Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Branku Gogiću, koji je u nedelju poginuo u saobraćajnoj nesreći, održana je u sali Opštine Vračar, gde su mu u prisustvu porodice počast odali partijske kolege, saradnici, prijatelji i članovi Vlade Srbije.

Potpredsednik SDPS Jug Radivojević rekao je da je Gogić bio primer koliko čovek može misliti na druge, a ne očekivati za sebe i da ostaje na ponos porodici, partiji i politici zemlje.

Povezane vesti

Radivojević je naglasio da se Gogić bavio politikom, ali da je bio atipičan, jer je zračio plemenitošću, dobrotom i empatijom.

Bio je čovek dečačkog lica, vedrine, vaspitanja i poštenja, rekao je on.

Ovo je strašan trenutak u kojem čovek počinje da sumnja u smisao postojanja na ovom svetu. Ovo je posle 13 godina prvo okupljanje bez Branka. Bio je čovek koji je išao ispred svog vremena, možda je zato završio život tri dana pred rođendan, naveo je Radivojević.

Napomenuo je da je Gogić bio veliki navijač Crvene zvezde, da se zbog toga radovao i svojim primerom učio prijatelje da se treba radovati sitnicama.

Komemoraciji su prisustvovali predsednik Skupštine Srbije i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, ministarka trgovine, turizma i telekomuunikacija Tatjana Matić i ministar bez portfelja zadužen za inovacije Nenad Popović.

Gogić je poginuo u saobraćajnoj nesreći na autoputu kod Ražnja, a u automobilu koji je vozio nalazio se i lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić, koji je teško povređen.

Gogić je rođen 15. aprila 1977. u Smederevu. Bio direktor JP Emisione tehnika i veze.

Od marta 1999. godine radio je u Ministarstvu spoljnih poslova, u Direkciji za imovinskopravne i finansijske poslove, a zatim i u generalnim konzulatima i ambasadama Srbije u Rijeci, Zagrebu i Beču.

Član je SDPS od njenog osnivanja, 2009. godine, a narodni poslanik je bio od 2012. do 2014.

Za sobom je ostavio suprugu Nadu i ćerku Martu.

Gogić će biti sahranjen danas u 14 sati na Centralnom groblju u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!