Održan protest u Lazarevcu zbog nestašica vode

Vesti 03. avg. 202120:56 > 21:4413 komentara
Podeli:

U Lazarevcu je u održan protest građana i predstavnika opozicionih partija - "Lazarevac žedan vode i slobode".

Ispred zgrade Opštine Lazarevac okupilo se oko 200 građana Lazarevca. Zahtev koji svi oni upućuju gradskim vlastima je rešavanje pitanja vodosnabdevanja u ovom gradu. Restrikcije vode su problem koji Lazarevac ima već više decenija, prema rečima građana, a posebno je učestao u poslednjih 15 godina. Pored toga što konačno žele da se reši pitanje vodosnabdevanja, oni takođe traže od gradskih vlasti da ih redovno obaveštavaju kada će se restrikcije dogoditi, javlja reporter N1.

Zbor svega toga, građani traže i ostavku direktora komunalnog preduzeća u ovom gradu.

Skup su organizovale opozicione partije, i one su pozvale Lazarevčane da se okupe na trgu večeras  kako bi protestovali, zbog, kako kažu, gradska vlast zanemaruje problem koji postoji više decenija.

Zanimljivo je da je danas Lazarevac posetio i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji je obećao rešenje ovog problema. On je najavio da će Grad Beograd raspisati tendere za kopanje bunara koji bi trebalo u narenom periodu reše problem vodosnabdevanja.

Vesić je istakao da se ne može očekivati instant rešenje,a kao i da Lazarevac u narednih pet, šest godina treba da se osloni na bunare, sve dok ne bude izgrađena fabrika vode „Makiš 3“. Obećao je i ulaganje dodatnih sredstava i rešavanje ovog problema.

Lazarevčani su rekli da je poslednjih nekoliko dana, dok je na snazi bio crveni alarm, i kada su temperature bile preko 35 stepeni, oni nekoliko puta u toku dana nisu imali vodu. Poseban problem je što vode nema često uveče, onda kada se ljudi vraćaju sa posla i kada im je najpotrebnija tokom letnjih dana.

Komentari

Vaš komentar