Određen pritvor do 30 dana za upravnika niškog zatvora i još dve osobe

Vesti 24. dec 202108:47 > 08:49 3 komentara
pixabay,.com

Viši sud odredio je pritvor do 30 dana za upravnika niškog zatvora i još dve osobe koje su osumnjičene za malverzacije prilikom uslovnog otpusta zatvorenika.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu nakon saslušanja osumnjičenih D.P, S.M i H.J. doneo je rešenje kojim je im odredio pritvor u trajanju do 30 dana, saopštio je Viši sud.

Za D.P. i S.M. pritvor je određen zbog određenih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Povezane vesti:

Pritvor je određen H.J. zbog opasnosti od bekstva, i okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da će ponoviti krivično delo.

Protiv rešenja o pritvoru osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja.

Osumnjičenom D.P. se stavlja na teret udruživanje radi krivičnih dela i primanje mita, dok se S.M. i H.J. za udruživanje i za pomaganje u primanju mita, navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je, posle saslušanja upravnika niškog zatvora i još dve osobe, predložilo sudu da svima bude određen pritvor, rečeno je u četvrtak agenciji Beta u tom tužilaštvu.

Saslušani su D.P. (50), upravnik Kazneno-popravnog zavoda u Nišu, S.M. (59), zaposlena u tom zavodu, kao i H.J. (61).

U tužilaštvu su naveli i da će danas biti saslušan D.I. osumnjičen za davanje mita.

Ministarstvo unutrašnjiih poslova (MUP) je u sredu uveče saopštilo da je D.P. uhapšen zbog sumnje da je uz pomoć drugih osoba malverzacijama omogućavao uslovni otpust zatvorenicima.

Osumnjičeni se terete da su među osuđenicima u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu pronalazili one sa izdržane dve trećine kazne, kojima su za 5.000 evra ishodovali pozitivnu ocenu vladanja i ponašanja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare