Određen pritvor bivšem rektoru Univerziteta u Kragujevcu

Vesti 11. avg 202215:396 komentara
Podeli:

Bivšem rektoru Univerziteta u Kragujevcu Nebojši Arsenijeviću Više javno tužilaštvo u Kraljevu odredilo je pritvor do 30 dana, jer postoji osnov sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem.

Nekadašnji dekan Medicinskog fakulteta u Kragujevcu Predrag Čanović saslušan je u kraljevačkom tužilaštvu i pušten je da se brani sa slobode. On se tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Povezane vesti

Sumnja se da je Arsenijević protivzakonito posredovao da Čanović i nastavnici koje je angažovao na realizaciji nastave upišu strane državljane, 45 kandidatkinja, za medicinske sestre. One su bile državljanke Republike Hrvatske.

Terete se i da su izdali diplome za 44 predmetna studenta i da su oštetili Univerzitet u Kragujevcu za 2,7 miliona dinara, za nepokretanje postupaka priznavanja strane visokoškolske ustanove i za 5.692.000 dinara na ime neuplaćenih školarina.

Reakcija na događaj koji je potresao naučnu zajednicu i Kragujevac, za sad – nema. Predrag Čanović je potvrdio da je pušten a slobodu, a komentar Arsenijevićevog advokata nismo dobili.

Komentari

Vaš komentar