Određen jednomesečni pritvor petorici uhapšenih u akciji protiv šverca na Kosovu

Vesti 15. okt 202113:17 2 komentara
Tanjug/ AP Photo/Bojan Slavkovic

Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor za petoricu muškaraca koji su uhapšeni u akciji protiv šverca koja je sprovedena ove nedelje na Kosovu, javlja KoSSev.

Pritvor je određen I.Z. (39) – Albanac iz Južne Mitrovice, R.K. (64) – Albanac iz Peći, A.K. (42) – Albanac iz Prištine, A.D. (26) – Albanaca iz Južne Mitrovice i M.D. (63) – Bošnjak iz severnog dela Mitrovice Mitrovice.

Odluku o pritvoru donelo je Posebno odeljenje Osnovnog suda u Prištini na osnovu zahteva Specijalnog tužilaštva.

Oni se terete za izvršenje krivičnog dela učešće ili organizacija organizovane kriminalne grupe u vezi sa krivičnim delima šverc robe, utaje poreza i zabranjene trgovine, navodi KoSSev.

Podsetimo, Kosovska policija sprovela je u sredu akciju u cilju, kako su naveli, sprečavanja šverca robe u Prištini, Peći, Severnom i Južnom delu Kosovske Mitrovice. Tom prilikom zaplenjena je veća količina raznih alkoholnih i bezalkoholnih pića, kao i druge vrste robe.

U akciji je uhapšeno ukupno osam osoba. Uz one kojima je danas određen pritvor uhapšeni su i M. N. (31) Albanac iz Južne Mitrovice, I. H. (46) Albanac iz severnog dela Mitrovice, M. L. (43) Srbin iz severnog dela Mitrovice.

U međuvremenu je raspisana poternica za još 10 osoba.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare