Odbornik Jevtić iz Topole: Dragan Jovanović svesno krši zakon

Vesti 13. avg 202208:55 > 08:57 4 komentara
Milan Nikić/N1

U Topoli se nastavlja politički sukob oko toga da li je dugogodišnji predsednik opštine Topola Dragan Jovanović, a sada narodni poslanik i član Opštinskog veća u sukobu interesa.

Šef odborničke grupe „Novi ljudi za bolju Topolu“ Mirko Jevtić odmah po potvrđivanju mandata Jovanovića u Narodnoj Skupštini Republike Srbije, obavestio je javnost o nespojivosti vršenja dve funkcije, zakonodavne i izvršne vlasti.

Povezane vesti:

„I pored jasnog mišljenja Agencije za sprečavanje korupcije da je u sukobu interesa, narodni poslanik Dragan Jovanović je u sredu, 10. avgusta učestvovao u radu sednice opštinskog veća u Topoli. Kako smo i upozoravali, funkcioneri maksimalno odugovlače sa ostavljanjem jedne od funkcija koje obavljaju i svesno krše zakone ove zemlje. Uopšte me ne bi iznenadilo da još uvek gospodin Jovanović nije obavestio Agenciju o postojanju sukoba interesa, iako je za to imao rok od pet, odnosno osam dana od kada je postao narodni poslanik. Nažalost, kod nas se najviši funkcioneri moraju preko sudova naterati da poštuju zakone koje sami donose. Ovde je još u pitanju i politička trgovina, jer svi čekaju da vide da li će uspeti da se dokopaju i neke državne fotelje, pa za to vreme im je najsigurnije da čuvaju sve funkcije koje imaju bez obzira na zakon koji im to ne dozvoljava“, kaže za N1 Mirko Jevtić, šef odborničke grupe u SO Topola.

Za N1 Dragan Jovanović tvrdi da će sve biti mnogo jasnije posle formiranja Vlade Srbije.

„Rekao sam javno da ću biti narodni poslanik i član Opštinskog veća dok se ne izabere Vlada Srbije. Popunio sam i predao Agenciji za suzbijanje korupcije novu prijavu imovine. Posle izbora vlade, ako ostanem narodni poslanik podneću ostavku na članstvo u topolskom veću, sve u zavisnosti od političkih dogovora. Predao sam zahtev Administrativnom odboru Skupštine Srbije, da li mogu da obavljam još jednu funkciju. Taj odbor je nadležan da li se može vršiti više funkcija. Poslao sam i Agenciji za suzbijanje korupcije zahtev o mom slučaju. To što oni tipski odgovaraju na sve zahteve, pa i tom Mirku Jevtiću, nije moj problem. Šta on ima da za mene podnosi zahtev? Ko je on? Na desetine poslanika su i opštinski većnici. Samo sam ja, navodno, u sukobu interesa. I gradonačelnici su narodni poslanici. I, šta ćemo sad? “, naglašava za N1 narodni poslanik iz Topole Dragan Jovanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare