Odbornici Dveri i POKS predali Šapiću zahtev za otkazivanje Evroprajda

Vesti 22. jul 202215:09 20 komentara
Pixabay

Odbornici Dveri i Pokreta za obnovu kraljevine Srbije (POKS) u Skupštini Beograda predali su zahtev za otkazivanje Evroprajda 2022. gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću i predsedniku Skupštine grada Nikoli Nikodijeviću, saopštile su Dveri.

Radmila Vasić, Borislav Antonijević, Božidar Pavlović i Andrijana Čikiriz naveli su da je Evroprajd 2022, koji će biti održan od 12. do 18. septembra „nemili događaj visokog rizika po nacionalnu bezbednost“ zbog protivljenja „skoro 97 odsto građana“ Beograda i Srbije „koje dele porodične i tradicionalne vrednosti“.

Oni su naveli da Evroprajd 2022. ne bi trebalo da bude održan zbog bezbednosti i dodali da zbog „celokupne geopolitičke situacije, a posebno zbog događaja u Oslu“ koji je prethodio Paradi ponosa, predstavnici LGBT „ne bi trebalo da se izlažu riziku dolaskom u naš grad i da riziku izlažu i naše građane“. Istakli su i da je razlog za otkazivanje Evroprajda 2022. zdravstveni, jer u ovom trenutku Srbija ima više 4.000 zaraženih od kovid-19 i upozorili da se taj broj se povećava iz dana u dan.

Treći razlog za otkazivanje Evroprajda 2022. je finansijski, smatraju, jer će se za potrebe održavanja tog „nemilog događaja“ potrošiti „velika finansijska sredstva“.

Odbornici Dveri i POKS naveli su da se sajtovima Evropske unije i Saveta Evrope može naći podatak da će Evroprajd 2022 koštati 40 miliona evra.

„S obzirom da se ova parada srama održava u našem gradu i da će se koristiti svi resursi grada Beograda, postavljamo otvorena i opravdana pitanja koliko će Beograd i Beograđane koštati Evroprajd, ko je nas pitao, a činimo veliku većinu koja se protivi svemu ovome i da li mi želimo da se to održava u našem gradu“, navedeno je u zahtevu Dveri i POKS.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare